E2a

Hur man gör en krydda pumpflaska

Det finns många olika typer av automater för ketchup, majonnäs och andra kryddor, allt från tunga stål automater för att hålla smaksättare, till pumpar av rostfritt stål, väggmonterade sådana, och även något så enkelt som plastbackar. Stora restauranger ofta utnyttjar de större pump automater för att hålla ketchup, varma såser, senap och andra kryddor önskat vanligen av sina beskyddare, bara hålla paket av andra mindre vanliga kryddor i baren eller disk eller i köket, som skall föras ut endast i fråga om någon begär speciellt det.

Stora restauranger och kaféer, som har mer engagerade processer tjäna en måltid som kräver brickor, servrar, hållare, och arrangörer, har oftast en krydda vagn som lätt kan skjutas runt borden och kan hålla flera behållare som kan fyllas helt enkelt för de olika portioner eftersom dispensrarna kan lyftas ut och ersättas med andra dispensrar. Dispensers för att installera på väggar blir också populära eftersom kryddor kan arrangeras i dem på ett sätt som är på en gång estetisk och lätt att sortera. Wall automater också spara utrymme, så denna typ av dispenser är populär i mindre restauranger.

Innan du bestämmer dig för vilken dispenser du behöver

Hur man gör en krydda pumpflaska. För att göra avdelare.
Hur man gör en krydda pumpflaska. För att göra avdelare.

Innan du bestämmer dig för vilken dispenser du behöver, måste du först tänka på vilken typ av mat tjänst du ger i ditt ställe, och hur många kryddor används för den mat du tjänar. Om du kör en liten led som erbjuder takeout och pickup matservering, då är det bäst att hålla paket av kryddor i en liten korg-typ dispenser som enkelt kan nås av alla. Om du vill ha en dispenser för användning i ditt hem, kan du spara lite pengar och lägga till din personliga touch på det genom att göra en på egen hand. Detta är vad du behöver göra:

  1. Markera en kartong eller plast bin vars sidor inte når mycket högt upp (tre inches bör göra det). Du kan klippa kartongen ner till storlek, men i fallet med plast bin, måste du välja en som uppfyller kraven eftersom det finns mycket du kan göra åt det annat.
  2. Om du använder en kartong kan du dekorera den med färgat papper eller bilder och täck den med ett skyddande lager av plast. Om du använder en plast fack, kan du hoppa över detta för nästa steg.
  3. Bestäm hur många kryddor du använder i ditt hem. Detta kommer att avgöra hur många avdelare du måste göra din dispenser.
  4. För att göra avdelare, klippa en mapp eller tunn illustration forumet till rektanglar och även omfatta dessa med plast så att de kommer att hålla. Du kan vika en centimeter på varje sida och häfta eller limma dem till mottagaren, eller ytterligare dela upp dessa avdelare i mitten om du vill. Du kan behöva använda en linjal för att bedöma hur länge och hur högt dessa avdelare måste.

Du har nu en egen dispenser där du kan ordna dina kryddor i små burkar eller flaskor squeeze. Om du inte vill sätta etiketter på dem, kan du färgkod. Håll varm sås i en röd eller orange sprutflaska för att varna folk att det är varm sås, eftersom inte alla människor gillar det.