E2a

Hur man gör en kraftfull magnet

Magneter är mycket användbart om du har dem i ditt hushåll

Magneter är mycket användbart om du har dem i ditt hushåll. De kan tjäna många funktioner för att göra det mycket enklare för dig. Istället för att använda post-its i att lämna anteckningar för dina housemates, kan du ta till magneter i klistrar dina anteckningar. Bortsett från detta, kan du också använda magneter för att förhindra din varmvattenberedare från att korrodera, sätta ihop inramning torg, städa upp metallspån och många fler.

Onekligen kan magneter ger dig många fördelar. Det är dock viktigt att din magnet måste ha ett starkt grepp för att det ska vara optimalt. Du måste följa stegen här om du vill försöka göra en magnet på egen hand.

  1. Skaffa dig ett magnetiskt material: Vid en magnet, kommer du säkert behöva ett magnetiskt material. Detta är det första som du måste ge dig själv. Du kan skaffa dig bitar av pyrit som finns i järnhandeln. En stor mängd pyrit kan vara starkt magnetiskt när de är hopklumpade tillsammans. Alternativt kan du använda det vanligaste materialet för alla - gemet. Du kan praktiskt taget hitta det nästan överallt så det inte skulle vara svårt för dig att få tag på en.
  2. Få hårda magneter och granska dem: Det finns ett behov för dig att få magneterna men samla dem är inte tillräckligt. Du kommer också att behöva titta på dem noga och se hur de ser ut och hur de beter sig. Ta del av hur de attraherar andra metalliska material. Att göra detta kan ge dig en uppfattning av magneten styrka. På lång sikt kommer detta att garantera att magneten kommer du att komma med är stark och kraftfull.
  3. Kör över det magnetiska materialet i den hårda magneten: Använd din magnetiskt material (ett klipp eller något annat), kan du intensifiera magnetism i dina magneter genom att göra gem går genom hård magnet. Gör detta på ett mycket snabbt sätt under en period av ungefär fem minuter. Efter detta, gnugga magnet med gemet. Detta värmer magneten och stärker sin magnetism.
  4. Lämna några gem på den övre polen på magneten: Efter gnugga processen, lämna gemet i magneten. Låt den ligga kvar där i några dagar. Lämnar klippet där gör den magnetiska egenskapen av magneten mer varaktig eftersom gemet passerar på sin magnetism till magneten.
  5. Exponera magnet för solljus: Med gemet fortfarande på det, ta ut magneten till dagtid solljus. Värmen av solljuset kan tillföra styrka till magnetism i ditt material. Denna ytterligare säkerställer att din magnet kommer att ha en stark och fast grepp när du börjar använda dem.
  6. Testa magneten du har gjort: Efter ovan beskrivna metoder, är det nu upp till dig att undersöka magneten du har gjort. Använd den i fler tunga material och se om det kan hålla fast vid dem. Om du följer stegen rätt, kan din magnet förringa säkert och lätt locka material introduceras till det.

Hur man gör en kraftfull magnet. Skaffa dig ett magnetiskt material: Vid en magnet.
Hur man gör en kraftfull magnet. Skaffa dig ett magnetiskt material: Vid en magnet.

Magneter är en av människans uppfinningar som pionjärer och underlättat olika viktiga aktiviteter och rutiner. Du själv kan göra din egen kraftfull magnet! Följ stegen ovan och du kan tänka dig ett snäpp högre i civilisationen än din genomsnittliga Joe.