E2a

Hur man gör en kolv trä brand

Brand kolvarna har varit traditionella vapen som används för att skapa bränder. Under många år, är brand kolv, eller ibland kallas brand injektionsspruta, som används för att lysa upp en forte. Tanken bakom branden kolven värme gas, i form av luft, genom en snabb komprimering för att tända en träbit, som i sin tur tänder elden. Historien om brand kolvar spår tillbaka till de gamla och förhistoriska tider i både Sydostasien och öarna i Stilla havet. Den tidigaste upptäckten av rester brand kolv tillbaka till 1867, varvid en artikel inslag på The New York Times skrev om användningen av eld kolven i väst.

Hur man gör en kolv trä brand. Steg 1.
Hur man gör en kolv trä brand. Steg 1.

Här är de steg du bör följa för att göra din egen kolv trä brand:

  • Steg 1. Medan en stor del av hur en brand kolv fungerar bygger på fysik, gör din egen ved eld kolven är relativt lätt. För att göra din egen kolv ved eld, behöver du en kvarts tum 'O' ring, samma ring som ofta används för VVS, en träpinne med en yttre diameter på en tum och en inre diameter av en kvarts tum, en träblock med sidor av tre inches med två inches med 2 inches, en liten skruv, en borr, borrar med 5/8 ", ¼" och 1/8 "storlekar, en linjal, en penna, en såg som kunde skära genom trä, lite fett eller olja.
  • Steg 2 Mät cirka sex inches från träpinne med en tums diameter,. Markera detta med din penna. Skär igenom märket med din trä såg. Mark över mitten av träpinne, mätning från ena änden till den andra. Borra ett fyra-tums hål med borr med storlek 5/8 ".
  • Steg 3. Använd din linjal för att mäta fyra och tre fjärdedelar av träpinnar med kvartal-tums diameter. Markera denna punkt med en penna och skär genom denna punkt med din trä sågen. Placera en kvarts tum skål i ena änden av denna träpinne. Använd en 1/8-tums borr för att placera denna skål.
  • Steg 4. Sätt träblock på en plan och horisontell plattform, lägg den sida av blocket med tre tum med två-tums mätning uppåt. Använd din linjal för att mäta i mitten av detta block och markera den med din penna.
  • Steg 5. Använd en kvarts tum borr för att göra en tum djupt hål vid den markerade centrum av blocket. Ta din kvarts tum träpinne och sätt i oavslutade sida genom hålet. Vänd din träkloss så att två-tums sidan inte är vänd uppåt, mät mitt på blocket och borra en annan och en halv tum hål med din minsta storlek borr. Få din skruv och sätt in den i hålet för att säkra pluggen i sin position.
  • Steg 6. Kom ihåg skålen som du gjorde på kvartalet-tums träpinne? Mät 5/8 av en tum från slutet av denna tapp och markera detta som omkretsen eller den yttre sidan av pluggen. Använd en såg för att skära ett spår med 1/8 tum djup. Placera VVS "O" ring på detta hål. Var noga med att göra det "O" ring bara beröra väggen hålen på spåret som du skapat. Du kan använda olja eller fett för att täta "O" ring på plats.


Om "O"-ringen inte tätar på plats, öka djupet av spåret.