E2a

Hur man gör en klänning: klädsömnad tips

Plocka upp en klänning mönster, tyg och material sömnad och låt oss komma igång

Tillfredsställelsen av att skapa dina egna kläder kan vara så stor som de pengar du sparar. Om du funderar på att göra en klänning, inte bli överväldigad. Det är kul att skapa egna. Du kan göra en enkel stil hemma om du följer dessa tips och instruktioner. Såhär:

Material:
Måttband
Klädesmönster
Tyg
Sax
Tyg penna
Symaskin och tråd

  1. Ta mätningar. Innan du börjar måste du skapa baselementen i klänningen. För att göra detta bör du mäta bäraren för storleken på hennes höfter, midja, byst, axlar och längden du önskar för kjolen.
  2. Välj klänning mönster och tyg. För det första experimentet i mode det är bäst att börja med en butik köpte mönster. När du har bemästrat sömnad och konstruktion färdigheter du kommer att känna sig mer bekväm skissa och designa dina egna stilar. När du arbetar på en ny eller komplicerad stil du kanske vill skapa en mall eller prov på ett enkelt och billigt muslin tyg. När du har den design som du vill och kan kopiera din framgång du kan sedan skapa klänningen i den föredragna tyget. Du är skyldig att göra några misstag när de försöker något nytt så känn dig fri att göra dem med en billig tyg och spara lite pengar och bortkastat arbete.
  3. Montera kjolen. Följ mönstret till stift mönstret på tyget skär sedan tyget. Sy kjolen enligt mönstret riktlinjer.
  4. Montera det övre. När nya i utövandet av sömnad du kanske vill börja med ett enkelt mönster som ett skift klänning, axelbandslös livstycke eller skjortan stil med en enkel scoop eller V-ringad. Dessa mindre inbyggda stilar är enklare att skapa än en monterad, rouched eller geometrisk cut livstycket.
  5. Sätta ihop bitarna. Kontrollera toppen och botten för passning innan slutmontering och sätta klänningen tillsammans. Många klänning stilar är enkla en-ark stilar som du monterar toppen och botten på samma gång. För dessa stilar du kan hoppa över det här steget. För någon klänning med en monterad topp, definierad midja eller flouncy kjol, kommer du sannolikt bitarna separat och sedan sätta ihop dem under detta steg.
  6. Bär klänningen. Även om du använder en skyltdocka är det svårt att riktigt veta hur en klänning ser ut och passar tills den är på ett rörligt, människokropp. Så prova din klänning på. Känn dig fri att göra justeringar om det behövs och sedan ge sig ut på stan i din nya skapelse.

Hur man gör en klänning: klädsömnad tips. Välj klänning mönster och tyg.
Hur man gör en klänning: klädsömnad tips. Välj klänning mönster och tyg.

Dessa klädsömnad tips hjälper dig att göra dina egna kläder. Redo att bära kläder kommer i genomsnitt storlekar så att alla med en lång överkropp eller extra långa ben kan ha svårt att hitta klänningar som passar bra. För dessa kvinnor, och så många andra, att skapa en originell design är det bästa svaret.