E2a

Hur man gör en kirigami stjärna

Stars har alltid varit en källa till fascination för människor sedan tidernas begynnelse. Dessa himlakropparna serveras tidiga navigatörer att leda vägen. Som sådan har den använts i många berättelser och trosuppfattningar. Idag är det vanligt som en fem spetsig form som nästan alla känner igen. Det är en mycket dekorativ form som används mycket i konst och hantverk. En sådan art är kirigami, en nära släkting till origami. Förutom origami vikbara tekniker, använder den också vissa skärande tekniker för att uppnå den önskade formen. För att göra en kirigami stjärna att följa stegen nedan.

  • Börja med en bit av kvadratiska papper. Vik papperet på mitten så att den nedre kanten och hörnen är i linje med den övre kanten och hörnen. Vecket öppning bör finnas ovan.
  • Vik det vänstra hörnet på botten av papperet till den mellersta kanten av den högra sidan. Detta bör skapa en vikt diagonala sidan på vänstra kanten av papperet.
  • Vik det nedre högra hörnet till mitten av papperet. Vecket ska sammanfalla med den diagonala veck skapas i det andra steget. Om det görs på rätt sätt, bör du nu ha en spetsig vinkel skapas längst ned på papperet.
  • Vik ihop den nedre högra vinkeln så att den uppfyller den vänstra vinkeln. Detta bör skapa en form som liknar en inverterad slips eller en bit pizza. Det fällbara delen är gjort.
  • Slutför din kirigami stjärna. Få din sax eller ett papper fräs för detta steg. Håll papperet så att den spetsiga vinkeln är spetsiga nedåt. Skär en kil i botten. Du kan använda ett rakt snitt eller en krökt snitt. Den krökta snitt skapar en mer spetsig stjärna. Öppna papperet att avslöja din kirigami stjärna.


Det kirigami stjärnan är nu klar

Hur man gör en kirigami stjärna. Börja med en bit av kvadratiska papper.
Hur man gör en kirigami stjärna. Börja med en bit av kvadratiska papper.

Det kirigami stjärnan är nu klar. Du kan göra detta med dina barn och njuta av konsten att vika och skära papper. Det lär dem också grunderna i följande procedur. Du kan också använda stjärnorna för att dekorera objekt, till exempel bärbara datorer och lådor skatt. Du kan använda vanliga 8,5 x 11 i papper eller papper konstruktion när du gör ditt hantverk. Det finns många fler saker som du kan göra med kirigami. Du kan börja med traditionella former och figurer papper medan det finns också modern design som Star Wars och Star Trek design. Du kan också plaska i origami och andra konstarter. Du kan experimentera med en massa olika former och storlekar med olika typer av papper. Du kan upptäcka att denna enkla teknik kan orsaka en hel del nöjen för både dig och dina barn. Du begränsas endast av din egen fantasi om vad du vill göra. Det finns tusentals mönster du kan välja mellan, och du kan alltid göra en ny varje gång. Den bästa delen om kirigami är kostnaden för hantverk. Du behöver bara en bit papper och en sax och du är redo att gå.