E2a

Hur man gör en katapult mus fälla

Om du har några mus fällor som ligger runt huset

Om du har några mus fällor som ligger runt huset, kan du enkelt göra själv en liten katapult som du kan ha roligt med. Att göra en liten katapult är inte så svårt. Allt du behöver är några material och du är bra att gå. Följ instruktionerna som anges nedan så att du kan börja göra din katapult mus fälla.

Följ dessa steg för att göra din egen katapult mus fälla:

  • Material. De material som du behöver för detta projekt är råttfälla, en sked, pinnar Popsicle, 2 suddgummin, tejp och några gummiband. Du kommer också att behöva ett objekt att kasta. Du kan förbereda små bitar av balled papper för detta.
  • Förbered mouse trap. Först förbereda musen fällan. Du kommer inte att behöva alla mekanismer på musen fällan. De enda delar som du behöver är plattformen, hammare och våren katapulten. Ta bort alla andra delar som du inte behöver. Dra tillbaka hammarmekanismen så att råttfälla är redo att våren.
  • Gör katapult mekanismen. Få ett gummiband och fäst den på hammaren och plattformen. Gummibandet bör hålla den på plats. Leta där fjädern med musen fällan är. Få de 2 suddgummin som du har och placera dem och placera ovanpå varandra. Ställ in suddgummin nära våren och använda tejp för att fästa suddgummin på plats.
  • Testa mekanismen. Testa den första hälften av katapulten för att se om det fungerar. Släpp gummiband och hammaren i mus fälla ska svänga upp. De suddgummin bör stoppa hammaren från att gå vidare.
  • Gör den andra delen av katapulten. När den första halv fungerar smidigt, kan du fortsätta att göra katapulten. Få en popsicle pinne och fäst den hammaren horisontellt. Säkra det på plats med silvertejp. Få en annan Popsicle pinne och fäst den vertikalt i mitten av hammaren. De 2 pinnar bör bilda ett kors. Säkra den med mer silvertejp. Tejpa skeden i handtaget till den andra popsicle pinne som du bifogas. Använd rikligt med silvertejp eftersom skeden är tung.
  • Testa din katapult mus fälla. Nu har du en katapult mus fälla. Testa mekanism för att se om det fungerar. Placera en böna eller en bit balled papper på skeden. Ta bort gummibandet och titta på när hammaren gungor och katapulter ditt objekt i rummet.


Nu har du en katapult mus fälla

Hur man gör en katapult mus fälla. Förbered mouse trap.
Hur man gör en katapult mus fälla. Förbered mouse trap.

Nu har du en katapult mus fälla. Använd katapulten i vidderna där det kommer att finnas några vaser eller andra ömtåliga material. Du kan använda katapulten när du spelar med dina barn. Lär dig att göra nya saker av gamla grejer som du inte längre använder hemma. Om du ska använda katapulten med dina barn, se till att ni alla bär skyddsglasögon för att undvika olyckor. Rikta inte katapult mot personer eller djur och inte använda små stenar eller grus på din katapult.