E2a

Hur man gör en hemmagjord korg

Precis som den korg som användes av Moses

Precis som den korg som användes av Moses, ger dagens version fortfarande en mysig, trygg och lätta säng. De flesta är gjorda palm, majs eller korg, som är den dyraste. Moses korgar levereras med en uppsättning av sängkläder, en tygklädd huva och madrass.

Som en korg kommer endast användas av barnet under en mycket kort tid, troligen för omkring tre månader eller så, är det ganska opraktiskt att spendera för mycket på det. Söker vackra tygmönster, med en massa krusiduller och tillbehör kan se söt men du kan faktiskt köpa en enkel och göra sängar själv. Du kan göra det så fint du vill ha för en bråkdel av kostnaden.

Ett. Du behöver följande material:

  • 1 ¾ meter tyg
  • Quilting vadd
  • 1 yard av ¼ tums-bred resår
  • 3 ¾ varv av band eller kantbandet
  • Papper som ska användas för mönster

Hur man gör en hemmagjord korg. Precis som den korg som användes av Moses.
Hur man gör en hemmagjord korg. Precis som den korg som användes av Moses.

2. Gör mönstret för påslakan först. Ta ut den ovala plattan och spåra den, lägga till en ersättning på tre inches runt. Rita mönstret på baksidan av tyget och skär. Om du vill ha mer stoppning för madrassen, tillsätt lite vadd till påslakan och sy ihop dem.

Tre. Zigzag tygkanten för en ren look. Dividera det elastiska i två och stift den på den rundade kanten vid toppen och botten av tyget, ungefär en tum från kanten, på baksidan av tyget. Nåla ändarna av elastiska på plats och sy elastiska, dra medan du syr så elastiska ligger platt på tyget.

4. Skjut monterade blad på kudden och madrassen.

Fem. För stötfångaren sida, mäta en sidan av korgen i längdriktningen från mitten av huvudänden av korgen till mitten av fotänden. Det korgen är sluttande, mäter även olika höjder och Marks Place på mönster papper. Lägg en sömsmån på 1 tum.

6. Rita mönstret på baksidan av tyget. Klipp två bitar. Du måste skära yttertyget och vadd. Nåla fast vadden på tyget och sicksack runt kanterna.

Om du har en hel del tyg.
Om du har en hel del tyg.

7. Nåla ihop de övre och nedre ändarna av de två sidorna. Prova detta på Moses korgen för att se om den passar precis rätt innan du syr så att det är lättare att göra justeringar på sömmarna.

8. Vik de öppna sömmarna inåt en tum. Innan sy sömmarna, dela ditt band till 6 stycken, vardera 22 inches lång. Vik banden i halvor och tråckla mitten av bandet i samma avstånd runt toppen och botten av korgen längs mitten av sömmen fold (1/2 tum ned från sömmen faldig), i princip baksidan av stötfångaren sida, den som är närmast kanten av Moses korgen. Sy den övre och nedre sömmar.

9. Sätt de nedersta ändarna av bandet under kanten av korgen och knyt stötfångaren sida på plats.

10. Byt ut dynan och madrass och korg är klar att användas.

Om du har en hel del tyg

Om du har en hel del tyg, kan du smörgås vadden mellan två tygstycken och förvandla det till en vadderad stötfångare sida. Du behöver inte göra strö alltför utstuderad. Kom ihåg att ditt barn bara kan använda den i upp till fyra månader som mest. Komforten och säkerheten för ditt barn kommer först.