E2a

Hur man gör en helikopter gummiband

Flygplan är fascinerande uppfinningar som gör det möjligt för människor att flyga på himlen. Flygplan leksaker producerades och blev favoriter inte bara till barn utan också med vuxna. En helikopter är ett av de mest kända flygplan leksaker. Att köpa en helikopter leksak kommer att kosta dig pengar. Om du vill ha en helikopter leksak men du inte vill spendera pengar för det, kan du göra din egen helikopter tillverkad av gummiband och andra material som du kan hitta hemma.

Här är de steg om hur man gör en helikopter gummiband.

  • Förbered material. Dessa inkluderar ett gummiband, plastpärlor, sugrör, rak stift, 10 inches trådkrok, lim, två bambu band (8 tum), styvt papper och genomskinlig tejp.
  • Skapa rektanglar och fäster bambupinnar. Få styvt papper och skära fyra 1x2 ½ rektanglar. Dessa kommer att fungera som bladen på din helikopter. Få 1 bambukäpp och lim en rektangel på en av dess ände. Få en annan rektangel och klistra in den på den andra änden. Kontrollera att en rektangel är på toppen av staven och den andra är vid botten av pinnen. Få andra bambukäpp och limma de återstående rektanglar i båda ändarna och kontrollera att man är på toppen av pinnen och den andra är i botten.
  • Skapa topprotorn. Få tråd och skär 1 ½ tums detta. Gör en ögla på en ände av den lilla tråden. Sätt den andra änden av den lilla tråden genom plastpärla sedan böja tråden till höger. Den plastpärla bör vara lite större än omkretsen av halm. Få en bambukäpp med rektanglar och limma detta på tråden du böjd.
  • Sätt kabeln i halmen. Få halm och sätt den kvarvarande ledningen med krok. Sätt ett gummiband på kroken. För in tråden tills endast spetsen av gummiband visar på en ände av sugröret. Skaffa en PIN-kod och tryck den genom sugröret och gummiband.
  • Gör den nedre rotorn. Få återstående bambukäpp och limma centrum till toppen av gummiband. Få bandet och använda den för att fästa rektanglarna till stiftet. Dra den långa ledningen tills du ser den andra änden av gummibandet ovanpå halmen. Ta den långa tråden och fäst gummibandet på slingan av tråden fäst vid plastpärla.

Din gummiband helikopter är nu klar

Hur man gör en helikopter gummiband. Skapa rektanglar och fäster bambupinnar.
Hur man gör en helikopter gummiband. Skapa rektanglar och fäster bambupinnar.

Din gummiband helikopter är nu klar. Du kan göra det flyga genom att hålla den nedre delen av halm med pekfingret och tummen. Håll delen ovanför rotorn. Håll den nedre delen med en hand, vrid den övre rotorn med den andra handen så att gummibandet inuti halmen kommer att vara fullt vridna. När gummibandet är full twister, släppa din helikopter och det kommer flyga.