E2a

Hur man gör en fodrad livstycke för ärmlös docka klänningar

Vissa människor gillar styling sina dockor baserade på säsongen eller vädret

Vissa människor gillar styling sina dockor baserade på årstid eller väder. Som modedesign för män och kvinnor, en del människor är docka hobby som gillar att sy kläder till sina samlingar. I själva verket har detta varit ett hantverk som länge har funnits sedan de första århundradena.

I klädsömnad för dockor, en fodrad livstycket vanligtvis skapats för att fästas på kjolen. Skapa en är ganska lätt om du är en expert på att sy för hand eller med maskin.

Innan du fortsätter till hur en total docka klä görs, bör du först veta hur man gör en docka livstycket för docka klänningar, om klänningar kommer att vara ärmlös eller kommer att ha ärmar.

Förfarandet för att göra en fodrad livstycket är som följer:

Hur man gör en fodrad livstycke för ärmlös docka klänningar. Förfarandet för att göra en fodrad livstycket är som följer.
Hur man gör en fodrad livstycke för ärmlös docka klänningar. Förfarandet för att göra en fodrad livstycket är som följer.

 • Klipp 2 uppsättningar bitar livstycket mönster. Gör detta naturligtvis när du har mätt storleken på din docka. Eftersom hela livstycket är fodrad, behöver du den första uppsättningen som din foder. Det kommer att vara mest lämpligt att använda samma material för både livstycket och foder, men du kan också välja att använda en tändare eller skirare tyg linje om din livstycket materialet är en tyngre typ.
 • Sy runt kanterna av materialet. För att undvika nötning, tråckla eller stick kanterna där materialet sannolikt kommer att striden. Så att du hindrar längre gängning sker.
 • Med rätt sidor kantade ovanpå varandra, stift axeln av sömmarna i din livstycket och sy runt områdena. Gör samma procedur med bitar för din livstycket foder. När du är klar trycker du på sömmarna och trimma eventuellt överskott tyg.
 • Rikta din livstycke med livstycket foder. När du är klar med din foder och livstycket, placera två mönsterdelarna mot varandra och börja sy från baksidan centrum mot halsen och sedan till resten. Tänk att göra detta utom på den nedre kanten av mönstret.
 • Trimma sömmar och kurvor klipp. När du är klar med steg 4, klipp kurvorna på din livstycket och noggrant trimma sömmarna på dem. Förvandla din livstycket foder inuti och ut och jämna till kanterna och sedan järn.
 • Försiktigt matcha sömmarna. För att säkerställa att din livstycket foder är jämn nypa på kanterna av livstycket med fingrarna och rikta dem jämnt. När du har en idé om dess korrekt mätning, blindsöm genom ärmhålen så önskas.
 • Upprepa föregående förfarande. Gör samma blinda sömmar på andra delar av din livstycket, som botten och kanter. Fortsätt sedan genom stickningar runt ärmhålen tills du är nöjd med designen.
 • Nu när du har en idé om hur man gör en fodrad livstycke för din docka klänningar, här är några tips om hur man syr dem på din ärmlösa docka klänning.
 • Sy din livstycket och klä sig. Vilket innebär att säga att sy de två tillsammans är förmodligen den sista proceduren göras i docka klä beslutsfattande.
 • Sy med en blind eller stege stygn. Försök att göra dina stygn så liten och snyggt som möjligt för att förhindra att din klänning från att dra isär.
 • Var försiktig vid klippning kurva. Detta tips talar för sig själv.
 • Och slutligen naturligtvis, njut!


Med dessa lätt att följa steg och snabba att göra tips kan du vara säker på en ärmlös docka klänning för någon i din docka samling.