E2a

Hur man gör en fleece slips filt

Under vintern

Under vintern, inte skulle det vara trevligt att krypa upp på en soffa och läsa din favoritbok när man dricker varm choklad? Låter inte det himmelska? Visst, det gör det. Men vad kommer att slutföra den bilden är din egen fleece slips filt som du kan kasta över dig själv under de kalla vintermånaderna.

Göra en fleece slips filt är mycket enkel. Bortsett från att få välja egna färger, kan du också få filten storlek du vill ha. Här är steg-för-steg-instruktioner för att guida dig att göra din egen fleece slips filt.

  1. Köp två fleece tyger för din filt. Din lokala tygaffär har förmodligen en stor lager av fleece tyger att välja mellan. Du kan antingen välja att ha två fly tyger i färg, eller så kan du ha en i en färg och den andra med en tryckt design. Kontrollera att båda tyger är av samma tjocklek och textur. För att spara lite tid senare, be skötare att skära tyget på samma sätt. De bör ha bredd och längd. Dessa mätningar kommer att bero på hur litet eller stort du vill att filten ska vara.
  2. Hitta en plats att lägga ner de två fleece tyger tillsammans. Om du använder två enfärgade fleece tyger, behöver du inte oroa dig som är vänd ut. Men om du använder en tryckt fleecetyg, se till att konstruktionen är vänd utåt. Använd stift för att säkra tygerna tillsammans och hålla den i linje. Stiften skall vara minst 6 inches från kanten av fleece.
  3. Klipp 4x4-tums eller 5x5-tums rutor på de fyra hörnen av tyget. Sedan kan du klippa band som kommer att vara knutna tillsammans. Strängarna kan vara 4 eller 5 inches lång, beroende på hur länge dina hörn var. Helst bör remsorna vara en tum i bredd. Du kan använda tejp för att markera de områden där du ska klippa. Det är okej om dina mått inte är exakt. Det viktiga är att de remsor som du ska såga ha samma mätning. Som sådan, alltid skära igenom båda delarna av tyget.
  4. Börja knytning från ett hörn. Ta det första paret av remsor och knyta ihop dem med en dubbel knut. Gör samma sak med det tredje paret av remsor. Tanken är att knyta varannan par band tills du har arbetat dig runt de fyra sidorna av filten. När du är klar med detta, vänd filten, och sedan fortsätta knyta de återstående paren remsor.
  5. Avsluta filten. Hörnet bör bindas på ett sådant sätt att den nedre högra ansluter till det övre vänstra.

Voila! Du har nu din egen fleece slips filt

Hur man gör en fleece slips filt. Köp två fleece tyger för din filt.
Hur man gör en fleece slips filt. Köp två fleece tyger för din filt.

Voila! Du har nu din egen fleece slips filt. Nu kan du njuta av vintermånaderna insvept i en av dina egna skapelser. Överväga att göra en fleece slips filt att ge till din familj och vänner under vintersäsongen så att de alltid känna värmen av din kärlek.