E2a

Hur man gör en film

Att göra en film är mycket arbete

Att göra en film är mycket arbete. Några mycket korta filmer kan ta flera månader att göra, medan andra kan ta flera år. Även om filmskapande processen följer samma grundläggande steg, varje filmskapande erfarenhet olika. Blivande filmskapare bör veta allt om långa vägen det tar för en film att gå från idé till en storsäljande hit!

Naturligtvis är inte varje film kommer att bli en hit

Naturligtvis är inte varje film kommer att bli en hit. Inte varje film kommer att ses på en nationell eller internationell nivå. De flesta filmskapare har många små projekt, som fortfarande tar månader av hårt arbete för att få relativt små mängder av beröm. Dock kommer en sann filmare göra en film för att förbättra hantverk, göra ett uttalande, eller försöka förändra världen ... inte för miljontals dollar han eller hon bara kan drömma om att göra.

Följande artikel kommer att guida dig genom hela filmskapande processen från början till slut. Även om vissa av dessa steg är utbytbara eller kan kombineras tillsammans, är den grundläggande strukturen av filmskapande nedan.

Pre-Production

 1. Börja med en idé. Varje film börjar som en idé. I sitt spirande tillstånd, kan filmen vara baserad på en generell idé. Några idéer är baserade på teman. Till exempel kanske du vill göra en film som är en thriller. Du behöver inte alla detaljer retts ut ännu, men du definitivt vet vilken typ av film du kommer att göra. Detta är början av processen eftersom du kan göra en film om någonting, och ni vet redan utgångspunkten.
 2. Hur man gör en film. Utöka idén och stryka ut detaljerna.
  Hur man gör en film. Utöka idén och stryka ut detaljerna.

 3. Utöka idén och stryka ut detaljerna. Du vet den grundläggande förutsättningen. Nu måste du bestämma vilken typ av tecken kommer att vara i din film. Göra massor av anteckningar och använda pre-skrivande metoder såsom ballong diagram eller anteckningar kan (eller inte) vara till hjälp under denna tid. När du har en idé om karaktärerna, kan du utveckla en berättelse.
 4. Fråga dig själv följande frågor:

  • Vilka är dessa tecken?
  • Varför skulle vi, publiken, bryr sig om dem?
  • Vad gör de?
  • Vad är deras syfte?
  • Vad händer med dem under hela filmen?
  • Hur har de förändrats i slutet av filmen?

  Skriv manuset. När du har expanderat på din idé

 5. Skriv manuset. När du har expanderat på din idé, är det dags att få dina idéer på papper. Du kan skriva dem i ett Microsoft Word-dokument, eller så kan du använda ett manusskrivande program som slutliga förslaget. Denna programvara kostar lite pengar, men det är värt det eftersom det format din manus som det ska formateras. Manuset kan behöva flera versioner innan ett slutligt förslag är avslutad.
 6. Bestäm vilken riktning filmen tar. Du har din sista kopia av din manus redo. Nu måste du bestämma vad du vill göra med din film.
  • Vissa manusförfattare skicka sina manus till en agent och / eller studio för att granska. Här kan du manus avvisas eller accepteras. Om en agent accepterar ditt arbete, kommer han eller hon att vara en att skicka manus iväg till produktionsbolag.
  • Även om du kan skicka din manus till några studios på egen hand, accepterar de flesta inte oombedda manuskript. Agenten kommer definitivt komma till hands eftersom de flesta goda agenter kan skicka nya manuskript och studiorna kommer att se över dem, inte vända dem bort innan ens titta på dem.
  • Ett annat alternativ är att ange din manuset i Screenwriting tävlingar. Hollywood insiders kör många av dessa tävlingar. Priset är oftast någon form av kontrakt med en studio. Detta är ett bra sätt att smyga in Hollywood utan en agent.
  • Du kan alltid hitta producenter på egen hand. Även om detta är sällsynt, kanske du kan få finansiering från företag som vill ta sig in i Hollywood. Därför är det definitivt värt ett skott.
  • Det vanligaste sättet för filmskapare att producera en film är genom att göra det själva och finansiera det själva. Några av de största namnen i Hollywood - som Vin Diesel och Kevin Smith, till exempel - började med att hitta sina egna finansieringskällor. Vin Diesel tjänade pengar genom telemarketing och Kevin Smith lånade pengar från familj och vänner.

 7. Ange en budget. Beroende på vilket alternativ du väljer för produktion, kan du eller kanske inte måste ställa en budget. Om du gick med en studio kan du föreslå en budget, lista hur mycket allt du vill och behöver kommer att kosta. Men detta betyder inte att de kommer att ge dig så mycket som du vill.
 8. Om du gör filmen själv du behöver göra en detaljerad allt budget lista du behöver, som du behöver för att anställa, hur mycket alla får betalt (om något), hur mycket du behöver för rekvisita, kostnader för utrustning, kostnader att filma på plats - budgetering behöver fortsätta och fortsätta. När du har en budget på plats, är det dags att hitta gjutna och besättningsmedlemmar.

 9. Hitta besättningsmedlemmar du kan lita på. De besättningsmän du hyr är lika viktig för filmen som aktörerna är, om inte mer. Om du någonsin har sett film krediter i slutet av filmen, de går på under ganska lång tid och lista varje person i samband med filmen. De kommer att vara alla dina besättningen. Om du har en liten budget, kan du behöva göra en hel del av arbetet på egen hand.
 10. Vanligtvis behöver du grepp, gaffers, art directors, scenografer, specialeffekter konstnärer, visuella effekter konstnärer, en andra enhet produktion team, en redaktör, makeupartister, män stunt / kvinnor, filmfotografer, en ljudredigerare, gjutning direktörer, en direktör (om du inte styra den), regiassistent, kunder, experter belysning, rekvisita mästare, och även hantverk tjänster (som ger mat till de aktörer och besättning).

  Maska aktörer. Nu när du har en regissör

 11. Maska aktörer. Nu när du har en regissör, ​​rollsättare och andra användbara besättningen måste du kasta aktörer. Även om det kan låta som en enkel process, gjutning en skådespelare för en roll kan vara ganska svårt. Först lägger du ut en gjutning samtal. Skriv upp vad du letar efter (det vill säga 25-årig brunett kvinna), och var och när auditions kommer att hållas. Vänta sedan för människor att visa upp. När du har minskat ditt val ner, kan du ringa upp en del människor att begränsa den ännu mer tills du har rätt aktör för delen.
 12. Förbered för produktion. Nu när du har kastat dina skådespelare, är det dags att förbereda för produktion. Det kan handla om att införa aktörerna till varandra, repeterar, diskuterar karakteriseringar, få ställer upp, köpa eller göra rekvisita, och köpa kostymer baserade på storlek och behov berättelsen och skådespelarna. Det finns en hel del prep arbete som behöver göras före början av filma filmen.

Produktion

Att göra en film är mycket arbete. Bestäm vilken riktning filmen tar.
Att göra en film är mycket arbete. Bestäm vilken riktning filmen tar.

 1. Bestämda dagar aktörer måste vara på set. En film inte är filmad i ordning. Sekvenserna av filmande datum beror på när aktörerna är tillgängliga och som arbetar tillsammans i ett specifikt motiv. Om aktörer A och B har 20 scener tillsammans och A och C har 3 tillsammans, är det mer logiskt att göra en stadig ström av scener när A och B är tillsammans än att tillbringa dagen gör A och B scen 1, B och C scen 5 A och B scen 3, A och C scen 7. Skådespelare C skulle göra en hel del sitta och inga aktörer vill regissören att slösa sin tid.
 2. Börja filma. Huvuddelen av produktionen är inspelningen delen. En hel del arbete går till inspelningen. Skådespelare behöver få sina linjer memorerade. Långa timmar spenderas filma scenen, göra om scenen, ändra scenen, lägga till fler scener, och en hel del redigering och skärning av scener i manuset sker som en vision för direktören (som kan vara du) blir verklighet. Många regissörer gör detta eftersom de kan ha andra idéer kommer upp när de filmar eller de kan hitta ett mer ekonomiskt sätt att skjuta en scen.
 3. Avsluta inspelningen. Filmning kan ta månader eller år. Eftersom tweaks görs och scenerna läggs till och tas bort, kommer projektets omfattning ändras. Detta innebär också filma kan ta längre tid än väntat. När de sista scenerna kan skjutas, den gjutna och besättningen kastar vanligen en efterproduktion part. Men så snart firandet är över det finns så mycket mer att göra.

Post-produktion

 1. Riv ner uppsättningar. Vissa uppsättningar kommer att rivas. Andra kommer att behöva lägga undan för andra filmer. Eftersom uppsättningarna slits ner, kostymerna lägga undan, ges bort, säljas eller förstöras. De rekvisita kastas ut, lägga undan för att användas senare, hålls som souvenirer av skådespelarna och besättning, eller de säljs. Allt måste återföras till sitt ursprungliga tillstånd före inspelningen. Om du är på plats, se till att du inte lämnar en massa saker där du film. Städa upp efter dig själv!
 2. Lägg till ljudeffekter och digital Verkställa. Om någon specialeffekter eller digital åstadkomma måste läggas, så är det dags att göra dessa saker. Alla scener som behöver en del arbete i form av digitala förbättring kommer att ske i efterproduktion. Men vissa besättningsmän börja arbeta på detta innan slutet av inspelningen, så det bara beror på vem som gör effekterna och när de vill göra dem.
 3. Redigera och skarva ihop. Filmen måste sättas i ordning. Publiken vill inte se en film som inte går så om det är poängen med filmen. Redaktören behöver klippa ut scener, skarva ihop dem och göra all redigering filmen behöver. Detta kan ta månader eller år beroende på filmens längd och hur mycket filmningen gjordes.
 4. Kör förbi ett test publik. Innan du skickar filmen någonstans eller få det offentligt släppt bör du köra ett test screening. Låt papper på sätena och har publiken skriver anonyma kommentarer. Vad tyckte de tycker om filmen? Vad har de ogillar om filmen? Vad kunde ha förbättrats? Baserat på dessa kommentarer filmen kan behöva vissa förändringar. Du måste ta aktörer tillbaka till film nya scener om du hoppas att blidka publiken. Om du gillar det som det är, behöver du inte ändra det. Detta kommer dock att ge dig en grundläggande uppfattning om vad den genomsnittliga publiken tycker om filmen.
 5. Avsluta efterproduktion. Detta kan inkludera att lämna in filmen för en rating om detta inte görs oftast tills filmen blir allmän distribution i en biosalong. Ändå är det något som kan behöva göras. Du bör också göra en trailer. Vissa filmskapare, som Steven Spielberg, är ambitiösa och gör släpvagnar medan inspelningen pågår. Men många filmskapare gör det under redigering.

Marknadsföring filmen

 1. Skicka in din film till festivaler. Du har filmen, den är färdig att gå, och nu är det dags att skicka in din film till de stora filmfestivaler. Du kan välja mellan en mängd olika kategorier där du kan komma in i filmen. Några av de mest populära filmfestivaler är Cannes, Sundance, New York Film Festival, LA Film Festival, filmfestivalen i Venedig och Toronto Film Festival. Praktiskt taget varje storstad i världen har en filmfestival, så du är säker på att få massor av exponering.
 2. Annonsera din film. Oavsett om du gör det i tidningen, på TV eller i radio, kanske du vill köpa annonsutrymme och visa din film. Lokala teatrar älskar hemstad filmskapare. De kan vara villiga att visa din film för en nominell avgift (eller till och med gratis minus biljettförsäljning). Du kan ringa upp den lokala radiostationen och TV-station och få dem nämner händelsen eller betala för reklam under public service timmar.