E2a

Hur man gör en femhörning av Popsicle pinnar

Efter att ha undervisat ett barn vad en cirkel

När du lära ett barn vad en cirkel, triangel, fyrkant och rektangel ser ut, nästa utmaning är att få barnet bekant med Pentagons skick. En femhörning är en form som har fem poäng och bär en likhet med konturerna av ett sadeltak hus. För att göra ett barn memorera vad en femhörning ser ut, måste du ge ditt barn aktiviteter som gör att honom att använda formen. Vad bättre sätt att göra detta än att låta ditt barn bygga en femhörning med Popsicle pinnar? Barn har länge använt Popsicle pinnar för att skapa hantverk, så skulle du inte ha några problem med ditt barn är obehagligt med mediet. För att göra en femhörning av Popsicle pinnar, läs instruktionerna nedan:

  • Förbered material. Du behöver Popsicle pinnar, en sax, markör, bygg papper, lim, saxar, pärlor, knappar, en liten påse av bomull, och glittrar (valfri färg) i denna verksamhet. Du kommer att använda de Popsicle pinnar, markör, bygg papper och lim för att göra Pentagon, medan resten kommer att användas för att dekorera den.
  • Rita Pentagon. Skissa en pentagon på en konstruktion papper med hjälp av en markör. Varje sida av Pentagon bör vara så länge som Popsicle pinnar för enkel referering. Dessutom, se till att färgen på konstruktion papper du använder är inte i samma färg som din markör, eftersom detta kommer att göra ritningen svårt att se.
  • Klistra in Popsicle pinnar på Pentagon. Instruera ditt barn att sätta en Popsicle pinne på varje sida av Pentagon. Säg till honom att placera Popsicles exakt som dras. Kolla hans arbete för att se till att han förstår din undervisning. Om han har lyckats skapa en pentagon, uppskattar hans arbete och berätta för honom att han nu kan klistra in Popsicle pinnar på Pentagons sidor. Efter ditt barn har klistrat en Popsicle pinne på varje sida av Pentagon, som hans arbete åt sidan för att torka.
  • Klipp ut Pentagon. Låt ditt barn klippa Pentagon ur konstruktion papper. När han är klar, skapa ett hål i mitten av Pentagon genom att punktera dess centrum med en sax. Du bör göra detta steg för ditt barn att undvika honom från att skära sig själv. Hand Pentagon över till ditt barn när du har borra ett hål i mitten. Säg till honom att klippa ut den mellersta delen av Pentagon, med hjälp av hålet att göra uppgiften lättare.
  • Dekorera Pentagon. När ditt barn är gjort skär Pentagon, berätta för honom att dekorera Pentagon med pärlor, knappar, glitter, och bomull. Du kan också be honom att använda Pentagon att spåra en annan pentagon på en bit papper.


När du skapar Pentagon av Popsicle pinnar

Hur man gör en femhörning av popsicle pinnar. Klistra in popsicle pinnar på pentagon.
Hur man gör en femhörning av popsicle pinnar. Klistra in popsicle pinnar på pentagon.

När du skapar Pentagon av Popsicle pinnar, glöm inte att berömma ditt barn efter att ha gjort ett steg på rätt sätt. Bekräftar ett väl utfört arbete kommer att uppmuntra honom att göra sitt bästa i denna verksamhet. Däremot tillrättavisa honom inte när han inte kunde följa dina instruktioner. Visa honom hur man gör det på rätt sätt, och inleda honom försiktigt för att upprepa vad du har gjort.

Bortsett från att hjälpa dig i att lära ditt barn hur en femhörning ser ut, femhörningar gjorda av Popsicle pinnar också kan användas som smycken för ett barns rum. Måla och dekorera Popsicle pinnar så att de komplimang stilen på rummet. Du kan även göra Pentagon tredimensionella genom superlim för att hålla Popsicle pinnar tillsammans.