E2a

Hur man gör en enkel trä flöjt

Flute gör är en disciplin på egen

Flute gör är en disciplin på egen hand. Processen enbart är inneboende lång och noggrann. Fullända det kan garanteras endast genom år av intensiv praktik. Det är därför en välgjord flöjt är förståeligt dyr. Och om du äger en, kan du njuta bokstavligen spela det i åratal. Men om ditt mål är bara att göra en enkel trä flöjt, då projektet är inte så komplicerat. Kompetens är inte riktigt förväntat. Här är de steg som du måste följa:

Hur man gör en enkel trä flöjt. Förbered dina verktyg.
Hur man gör en enkel trä flöjt. Förbered dina verktyg.

  • Förbered dina verktyg. Börja med knivarna. Du behöver två slag. Den första är en träsnideri kniv. Den andra, en X-acto kniv. Då behöver du en borrmaskin, en trä svarv och sandpapper, helst i tung sand.
  • Välj din ved. Varje träbit är acceptabel. Men du måste inse att varje trä erbjuder en unik tonkvalitet. Om du föredrar ett rikare ton, gå till en afrikansk Blackwood. Mer erfarna flöjt beslutsfattare gynnar den. På grund av detta, kan en afrikansk Blackwood vara mer utmanande att källan. På toppen av det, kan det vara mycket dyrare för en första gången flöjt tillverkare som du. Så om en afrikansk Blackwood är för mycket, kan du börja med äpple, ceder eller lönn.
  • Klipp din trä. När du har valt rätt trästycket, minska den för att möta den standardlängd. Inledningsvis bör det vara mellan 21 och 22 inches lång. Så småningom bör avsluta längden vara minst 18 inches.
  • Bore din ved. Du kan göra det manuellt. Men processen är långtråkig. Så om du inte är riktigt så patienten, kan du använda en trä svarv. Få en med en bifogad fil (tråkig-verktyg). Du kan låna en från dina bekanta. Men om du tänker tjäna pengar på att göra enkla trä flöjter då satsa på en bra trä svarv är ganska praktiskt. Du kan ha en bordsmodell (liten enhet). Det kan lätt göra susen. Innerdiametern av din trä flöjtens hål bör vara 5/8 ".
  • Borra hål i dig trästycke. Din trästycke kräver sex hål. Du bör jämnt fördela dem i mitten av din trästycke. Du bör också göra dem 1 ½ "från varandra. Inte förstöra din träbit genom att borra hål som är för stora. Börja med att skapa mindre hål. Förstora hålen när du räkna ut rätt stämning.
  • Förgyll din trä flöjt. Ta ut din carving kniv. Använd den för att lägga till några dekorativa element till trä flöjt. Håll utsmyckningar utanför din trä flöjt. Vanliga konstruktioner inkluderar djur, blommor och några symboler från Native europeiska kulturen.
  • Putsa trä flöjt. Få sandpapper. Använd den för att jämna din trä flöjt. När allt jämnt har slipat, fortsätt genom att måla den. Se till att färgen är vattentät. Du kan också välja att förbättra din trä flöjt utseende med akrylfärger. Tänk på lämpliga färgkombinationer och mönster. Glöm inte att avsluta det genom att tillämpa en klarlack. Använd en blank lack.


En enkel trä flöjt är inarguably en-av-en-slag

En enkel trä flöjt är inarguably en-av-en-slag. För en, kan du anpassa den efter din smak och preferenser. Och om ditt första försök lyckas, då kan du överväga att göra enkla trä flöjt som ett företagsprojekt.