E2a

Hur man gör en egyptisk cartouche

Den forntida egyptiska språket utvecklats under århundraden, den första historiska exemplet går tillbaka till den första dynastin i 3200 f.Kr. Under åren har alfabetiska symbolik ändras för att rymma folk Gamla riket, Middle Kingdom, och slutligen de nya skrivarna kungariket. Det senare anses vara den gamla språket i dess fulla form och därför era som du kan förvänta dig att se en modern cartouche skriven i. När som det kungliga sigillet och emblem för faraonerna, är en kartusch nu en populär form av personlig skrivande för egyptiska smycken och papyrus.

Hur man gör en egyptisk cartouche. För att återskapa den gamla egyptiska alfabetet.
Hur man gör en egyptisk cartouche. För att återskapa den gamla egyptiska alfabetet.

Höjdpunkten i någon turné till Egypten är att köpa ett smycke med ditt namn ingraverat i New kungariket egyptiska hieroglyfer. För att förstå karaktären används kan du hänvisa till språkliga forskare som EA Wallis Budge för en katalog av ljud och symboler. Namn preciseras fonetiskt, men det fanns inga gamla alfabetiska symboler för vokaler - en språklig stil som fortfarande praktiseras i dag. Istället, ditt namn, eller kartusch kommer stavat fonetiskt med konsonanter bara.

För att återskapa den gamla egyptiska alfabetet

För att återskapa den gamla egyptiska alfabetet, måste du vara skicklig med konstnärliga färdigheter, eftersom varje avgörande som formas efter bilder i deras dagliga liv. Alfabetiska tecken inkluderar en mängd fåglar, ormar, symboler vatten och keramik för att slutföra en omfattande språk. Stor omsorg måste tas vid utformningen bokstäverna symboliserade med fåglar, som tillägg av en enda fjäder i svansen kan ändra innebörden av brevet. Men övning ger färdighet, och om de gamla egyptierna kunde göra det, då så kan du.

När du väl har lärt sig bokstäverna i ditt namn

När du har lärt dig bokstäverna i ditt namn, är du redo för att bilda cartouche. Du kan välja en vertikal eller horisontell formation för din layout, beroende på den avsedda tillämpningen av din cartouche. Halsband fungerar bäst med vertikal uppställning, medan armband och teckningar papper ser bättre om du lägger ut bilderna horisontellt. När du har slutfört ditt namn med en noggrann ritning av de fonetiska symboler drar du sedan en långsträckt cirkel runt namnet och stänga på ena sidan med en rät linje.

Rita symbolerna av den antika egyptiska språket kan vara svårt att göra på egen hand. När du köper ett smycke som har en cartouch, kommer du att finna att de ofta stämplas ut med precision av maskiner eller görs av en hantverkare med många års erfarenhet. Att fullända din egen handstil i denna komplexa språk, måste du undersöka alla tecken och lära sig att skilja de subtila nyanserna i skriptet. Och därifrån kommer du att utveckla din egen text stil och personlighet - precis som de gamla skrivarna.