E2a

Hur man gör en dubbel lei

När du hör ordet "Hawaii" eller "luau" de första saker som kommer att tänka på är vacker blomma leis. I Hawaiian traditionen är leis presenteras för en person och draperad runt halsen som ett tecken på kärlek. Detta brukar åtföljas av en kyss på kinden. Leis görs vanligen med orkidéer eller Frangipani men det finns variationer av lei som använder ormbunkar, snäckor, fjädrar, nötter och även torkad frukt. Även om det finns många olika typer av Leis, är den vanligaste typen dubbel lei. Den dubbla lei skiljer sig från den enda lei som den förra innebär fler blommar i dess konstruktion. Leis kommer säkert liva upp stämningen på något parti.

Så här strängen ihop din egen enkla dubbel lei och slutföra din luau erfarenhet.

Hur man gör en dubbel lei. Upprätthålla färskhet.
Hur man gör en dubbel lei. Upprätthålla färskhet.

  • Framställning. Du måste förbereda följande: en sax, 60 inches av sträng eller tandtråd, en trubbig gobeläng nål och 200 medelstora orkidé blommor. Om orkidéer eller Frangipani inte är tillgängliga, kan du ersätta med någon blomma som du väljer. Du kan använda olika färgade blommor, men se till att de är ungefär samma storlek för att säkerställa en jämn utseende krans.
  • Blommor. Välj blommor som är samma storlek och sedan förbereda blommar genom att ta bort stjälkarna. Det är bäst om du använder nyplockade blommor eftersom dessa inte kommer lätt får blåmärken.
  • Nål och tråd. Dra tråden eller tandtråd genom nålsögat. Ta ändarna på tråden och knyt ihop dem med en knut. Detta kommer att göra för en starkare tråd.
  • Gängning. String blommorna tillsammans genom sidan av basen. Se till att trä dem genom den tjockaste, stabilaste del av blommorna för att säkerställa att kransen inte kommer att falla sönder lätt. Skjut blommorna ner strängen tre eller två åt gången. Du kan växla färgade blommor för att göra ett mönster. När du har lagt några blommor, kommer du att märka att blommorna kommer naturligtvis att vrida och ge ditt halsband som önskade spiral effekt. Lämna minst 6 inches av sträng i båda ändar.
  • När din sträng är helt täckt och du har uppnått önskad längd för krans, knyt ändarna på strängen tillsammans och sedan är du klar! Knyt band till lei om du vill lägga till mer färg jubel.
  • Upprätthålla färskhet. För att förlänga hållbarheten på din dubbla lei, förvara den i kylskåpet i en plastpåse eller i en sval plats borta från värme och direkt solljus. Gör högen inte leis ovanpå varandra som detta kommer blåmärke blommorna. Vissa källor tyder lämnar blommor i en hink med vatten blandat med kolsyrad kalk soda (Sju-up eller Sprite) för att hålla blommorna "färskhet.


Skapa varianter av lei med hjälp av olika material och experimentera med längder. Du kan göra en nätt Haku stil lei, som bärs som en huvudstycke, genom att bara förkorta strängen och omväxlande blommor med små ormbunkar eller blad. Varför inte koppla ihop att huvudstycke och halsband med en lei armband?

Blomma leis är inte bara ett glatt sätt hälsning dina gäster, men det är ett billigt och lätt att göra fest ge bort. Gör din tropiska luau fest oförglömlig med vackra, doftande dubbla leis. Finns det något bättre sätt att säga "Aloha!"