E2a

Hur man gör en by modell tåg

Göra en modell tåg by innebär mer än att bara bygga en miniatyr stad runt några järnvägsspåren. Det är en konst som kräver kreativitet, tålamod och hantverksmässiga färdigheter. Ofta är historisk kunskap och noggrannhet som krävs för att göra byarna modell tåg, speciellt när det bygger upp en verklig stationssamhället. Använd din fantasi och utförande för att förvandla vanliga båtar material i en miniatyr tåg stad.

Vad du behöver:

Hur man gör en by modell tåg. Bestäm din design modell stad.
Hur man gör en by modell tåg. Bestäm din design modell stad.

 • Din modell tåg
 • Tåg spår
 • Foundation Board
 • Miniatyr träd, bilar och andra strukturer stad
 • Hantverk trä, kartong
 • Pencil
 • Ruler
 • Craft lim
 • Saw, kniv eller spatel
 • Färg och penslar
 • Lera
 1. Bestäm din design modell stad. Bestäm hur din stad skulle se ut, och om du kommer att basera bort ett historiskt tåg stad eller en nuvarande. Du kan också skapa en design av ditt eget, om du inte vill att basera utformningen av ett riktigt tåg by. Du kan rita en detaljerad skiss om du måste. Också, fastställa en generell skala för din miniatyr stad så din modell byggnader och andra konstruktioner har gemensamma mått. Till exempel kan en berättelse byggnad mätas som två inches, och alla andra mätningar bör följa denna skala, för att vara konsekvent.
 2. Förbered ditt material enligt din design. Välj en foundation styrelse att bygga din stad på, och planera där varje byggnad och byn struktur kommer att placeras enligt din design. Du kan antingen använda färdiga byggnader (även om detta kommer att bli dyrare) eller du kan samla hantverk trä eller kartong för att göra din egen. Återvinningsbara material är också bra att använda. Om du väljer att göra dina egna byggnader, sedan fortsätta med nästa fas. Annars går du vidare till nästa.
 3. Gör dina byggnader. Oavsett om du använder hantverk trä eller kartong, spåra varje sida av en byggnad och tak på ditt material och klipp ut därefter. Också, rita och klippa ut fönster och dörrar enligt varje byggnads utformning. Var noga med att använda den allmänna skalan du bestämt tidigare att kartlägga byggnadens dimensioner. Måla dessa objekt med hobbyfärg och låt dem torka innan limma ihop bitarna. Du kan också lägga till speciella funktioner såsom stuprör, mönster tegel eller snö täcker delar av huset om du vill eller om din design kräver att du.
 4. Förbered Stiftelsens styrelse. Använd lera som modell stadens landskap. Blanda leran enligt tillverkarens anvisningar och tillämpa en halv-en-tum tjockt lager längs styrelsen. Använd en kniv eller spatel för att sprida och skära i materialet, och lägga lite mer lera att lägga andra landskapsarkitektur funktioner såsom tunnlar och kullar. Tänk bara på att lämna byggnaden områden så platt som möjligt. Låt leran torka i minst två dagar innan du fortsätter.
 5. Lägg till din byggnad och andra funktioner. Måla eller lägga material till styrelsen för Stiftelsen för lämpliga landskapselement såsom snö och trottoarer. Placera byggnader på Stiftelsens styrelse och använda en kniv för att skära bort lite lera för att göra dem mer även på marken. Placera dina järnvägsspår också, och se om de är dessutom även på marken. Sedan lägger miniatyr träd, bilar, människor och andra objekt för den sista finputsningen.

Göra en by modell tåg innebär fantasi och skicklighet

Göra en by modell tåg innebär fantasi och skicklighet. Den färdiga produkten kan vara användbara som dekorationer och leksaker. Du kan även sälja dina skapelser som heminredning eller presenter.