E2a

Hur man gör en bokklubb mindre skrämmande

Genom att beakta boken klubbmedlemmarnas personligheter och erkänner sina meningsskiljaktigheter, kommer en bokklubb vara roligare och intressant och mindre skrämmande. Detta naturligtvis låter enklare än det faktiskt är, så om du är en bokklubb arrangör, här är några praktiska tips för dig.

Hur man gör en bokklubb mindre skrämmande. Välj böcker som är intressanta för alla.
Hur man gör en bokklubb mindre skrämmande. Välj böcker som är intressanta för alla.

  • Välj böcker som är intressanta för alla. Från allra första början, gör det känt att alla medlemmar den typ av bok som du kommer att läsa och diskutera i grupp, och se till att alla är överens om genrerna. Med tanke på dina gemensamma intressen, komma med en uppställning av böcker i förväg så att medlemmarna kan ta med dem i sin personliga budget (om de måste köpa) eller tilldela tid att hitta böcker (om medlemmarna väljer att leta efter bibliotekets exemplar) .
  • Ge en fungerande läsning tid. Bestäm hur länge läsningen tid kommer att bli. Kommer det att vara två veckor? Tre veckor? En månad? Kom ihåg att överväga individuellt schema av medlemmarna. Några medlemmar kan vara upptagen med arbete, skola eller hus tullar, så se till att var och en av dem kommer att hitta läsa mer om en fritidsaktivitet och mindre av en bokklubb skyldighet.
  • Hitta bra platser för diskussion. Restauranger kan vara en bra plats för diskussioner bokklubb, men se till att överväga mat kostnader och tillgänglighet. Dessutom kanske du vill välja en restaurang som gör att du kan stanna längre. Inte för att vissa restauranger kommer att be dig att lämna, men det kommer åtminstone minimera möjligheten att få subtila antydningar och blickar från restaurang personal eller chef. Om du kan, kan du möta också medlemmarnas hus, Book Club-stöd bokhandlar, skolsalen eller något område som främjar öppen diskussion.
  • Förbered ett ämne kontur. Det är bäst om du skriver och skickar en lista över ämnen som kommer att diskuteras i mötet till alla medlemmar. På så sätt kommer medlemmarna känner i fokus för diskussionen och kan organisera sina insikter och åsikter i förväg.
  • Ställ en vänlig atmosfär under mötet. Ett vänligt och välkomnande miljö kommer att uppmuntra alla att prata. Detta är särskilt användbart om du har nybörjare. Se till att börja diskussionen med en kort välkomnande anteckning. Upprepar målet för din bokklubb och vad som förväntas av alla. Detta kommer att sätta alla medlemmar på samma sida och i slutändan kommer att bidra till att göra en vätska och begripligt diskussion.
  • Kvittera allas åsikter. Även om du läser samma material, du kommer säkert att ha olika åsikter och insikter om boken på grund av skillnader i dina personligheter. I själva verket är det inte omöjligt att ha medlemmar i motstridiga åsikter. Men detta är anledningen till att du bör konstatera att det inte finns några rätt eller fel åsikter. Ditt mål är att diskutera boken, plocka upp lärande och utbyter tankar. Det är inte ditt mål att förändra synen på andra medlemmar eller lägga ner en ledamot som inte delar majoritetens tro och åsikter.


Se till att ge alla medlemmar tillräckligt med tid att dela sina tankar

Se till att ge alla medlemmar tillräckligt med tid att dela sina tankar. Ditt mål som facilitator är mycket avgörande här. Du måste främja en intelligent och förnuftig diskussion, höra alla röster och balansera skillnaderna i åsikter i processen.