E2a

Hur man gör en bok hemstad minne

Göra en bok hemstad minne är ett bra sätt att föreviga ditt grannskap. Oavsett om du ska iväg till college, eller lämnar till stan för att flytta till den stora staden, kan ett minne bok hjälper dig att komma ihåg med glädje och nostalgi den plats där du växte upp och tillbringade större delen av din barndom. Stadsdelar förändras snabbt, så en minnesbok på din hemstad kommer att fungera som en påminnelse om hur det brukade vara.

Här är hur man gör en bok hemstad minne.

Hur man gör en bok hemstad minne. Gå till det lokala biblioteket.
Hur man gör en bok hemstad minne. Gå till det lokala biblioteket.

  • Ta en massa bilder. När du gör ditt minne bok, måste du samla material för ditt innehåll. Ta fram din digitalkamera och spendera en eftermiddag gå runt på stan tar bilder av vad du ser. Gå till stadshuset, ta bilder av biblioteket, en staty av stadens grundare och de olika små butiker som är unika för din stad. Ta en bild av var du brukade titta på filmer eller bowlinghall där du hängde på på fredagskvällarna. Ta en bild av din favorit park för att spela på att växa upp. När du kommer hem, ta ett foto av din gata och ditt hem. Om grannarna är ute, ta bilder av dem också. En annan stor chans att få är staden välkommet tecken, som också ofta har befolkningen i staden.
  • Gå till det lokala biblioteket. Kolla in mikrofilm av gamla stan tidningar och se om det finns några nyheter av intresse kan du göra en kopia av och inkludera i ditt minne bok. Om du prenumererar på den lokala tidningen, klippa ut titelsidan och sticka den i ditt minne bok.
  • Kolla in dina favorit restauranger. Ta en bild på utsidan av din favorit pizza leverans plats eller soda butiken dig och dina vänner för att umgås efter skolan. Gå in och be att få ta en bild av din favorit-kassan, eller kanske till och med ägaren. Om tillgängligt, få en kopia av deras ta ut menyn, så du kan också inkludera den i ditt minne bok. När man tittar på baksidan det, kommer du ihåg ömt hur billiga saker brukade vara. Dessa lilla mamma och pop butiker är oftast de första att gå när storföretagen flyttar in, så föreviga det alltid i ditt minne bok.
  • Besök din gamla skolans campus. Passera genom din gamla grundskolan eller gymnasiet, och ta en bild av campus. Kanske du kan kontrollera om din gamla lärare är fortfarande runt. Om du var atletisk, ta en bild av läktaren där människor brukade titta på dina spel.
  • Ta fram din gamla fotoalbum. Granska igenom dina gamla album och se om det finns några bilder som du kan inkludera i din hemstad minne bok. Kanske finns det en fjärde juli parad du gick som ett barn som du kan inkludera. Om du har en gammal bild ruta där du behålla gamla lösa fotografier, gå igenom det och se vad du kan hitta. Ibland kan du hitta även gamla biljett stubbar till en film du såg på din lokala biograf.
  • Få organiserade. Nu när du har samlat alla dina material, kan du börja klistra in den på din gästbok. Var noga med att göra en cover på den klippbok som relaterar till innehållet inuti. Du behöver lim, sax, dekorativa papper och kanske även några klistermärken att dekorera varje sida. Märk fotografierna så att du vet exakt vad varje bild är ca.


Projektet kan ta några helger, beroende på hur mycket material du har att arbeta med. Det kommer att vara väl värt den tid och ansträngning som du sätter in, eftersom du nu kommer för alltid ha en liten bit av historien till hands.