E2a

Hur man gör en bit silhouettekonst

Vad är en silhuett

Vad är en siluett? Det avser till profilen konturerna av en patient. Ämnet kan vara en person eller en sak. Svart färg fyller i profilen kontur. Svart kontrasteras mot en fast vit bakgrund. Det är en teknik relaterad till Etienne de Silhouette, en fransk politiker.

En siluett har betraktats som en av de praktiska och bekvämt sätt att göra ett porträtt, i synnerhet innan uppfinningen av fotografi. Som en teknik, utvecklades det till slut och användes till mode underbara konstverk.

Om du är intresserad av att göra din egen bit silhouettekonst, här finns två alternativ för dig:

Hur man gör en bit silhouettekonst. Alternativ 1: beskriva silhuetten.
Hur man gör en bit silhouettekonst. Alternativ 1: beskriva silhuetten.

Alternativ 1: beskriva silhuetten

 • Inrätta en stol. Därefter, se hur motivet ska sitta där. Ställ din ljuskälla. Du bör placera den på ett sådant sätt att skuggan av ditt ämne är gjuten direkt på en vägg. Studera placeringen av ditt ämne huvud. Se hur ditt ämne skugga kan skapa en tilltalande profil.
 • Få en bit vitt papper. Det bör vara ett stort ark. Tejpa den på väggen. Placera den där skuggan faller. Tillåt tillräckligt med plats på toppen och i botten. Halsen på motivet ska ses tydligt, inbegripet den övre delen av axlarna.
 • Begär ditt ämne att vara mycket stilla sittande. Få en penna och börja spåra motivets skugga på pappret. Se till att din egen skugga inte stör ditt ämne skugga. Vid behov justera läget för ditt ämne.

  Var medveten om ditt ämne fysiska tillstånd. Inte spåra inte för länge. Observera om ditt motiv är redan trött. Vila vid behov. Du kan alltid finjustera och arbeta med detaljerna senare.

 • Avsluta spåra din siluett. Gör detta efter att ta bort papper på väggen. Använd en gummi suddgummi om det finns enstaka märken som skall tas ut. Markera din siluett kanter med en svart markering eller en svart färg.

Alternativ 2: fotografera silhuetten

 • Ta en profil bild av motivet. Även om du kan använda någon av dina patientens befintliga bilder, är en ny alltid bättre eftersom du kan justera vinklar beroende på vad du planerar att göra.
 • Skriv ditt ämne bild. Använd sedan en sax, klipp ut. Håll profil intakt.
 • Få en bit svart papper. Rita in den profil som du precis har klippt ut. Det är bättre om du kan använda ett tjockt papper. Det gör att du kan se pennan foder efter att du har slutfört spåra profilen.
 • Efter spårning profilen, klippa ut det och sedan ställer den på ett vitt papper. Kontrollera att det vita pappret kommer att passa din bildramen. Limma profilen på det vita pappret.
 • Vänta tills limmet torka ut. Efter det förbereder för att rama in konst lappar.


Även om en siluett är traditionellt görs i svart på vitt

Även om en siluett är traditionellt görs i svart på vitt, ska du inte tveka att experimentera. Du kan infoga vissa färger i bakgrunden. Du kan även försöka använda rutiga mönster eller randiga mönster.