E2a

Hur man gör en aztec kalender

Aztekerna var en etnisk grupp som har sitt ursprung i Mexiko

Aztekerna var en etnisk grupp som har sitt ursprung i Mexiko. Det var de som utvecklade aztekiska kalendern, tonalpohaualli. Denna typ av kalender består av 260 dagar och var och en av dagarna har en motsvarande bild som en symbol. Den cirkulära kalendern fungerar som en guide för aztekerna att prisa sina gudar.

Hur man gör en aztec kalender. Material som du behöver.
Hur man gör en aztec kalender. Material som du behöver.

Den aztekiska tonalpohaualli kalendern består av 2 cirklar som är knutna. Den första cirkeln har siffrorna 1 till 13, medan den andra cirkeln består av de 20 symbolerna i kalendern. Du kan göra din egen Aztec kalender om du studerar det aztekiska kulturen för att hjälpa dig att förstå bättre.

  • Material som du behöver. De material som du behöver för att göra en enkel Aztec kalender är papperstallrikar, en kompass, pennor, lim, saxar och en bild av det aztekiska kalender som du kan kopiera. Du kan visa en bild av kalendern med några förklaringar på webbplatsen som har denna Aztec kalendern .
  • Förbered hjulen. Du kommer att använda Papperstallrikar att göra kalendern. Avsätt 1 papper plattan. Få en annan papper plattan och mäta 2 inches från kanten runt om. Klipp papperet plattan och hålla den inre delen. På den tredje papper plattan, åtgärd 3 inches från kanten och skär den. Håll den inre delen av papperet plattan.
  • Skär trianglar. Nästa steg är att skära 5 trianglar som du behöver för kalendern. Använd extra Papperstallrikar som du skär ut tidigare för att skära 5 trianglar. Du kan måla eller färga trianglarna i valfri färg som du vill så att den sticker ut från resten av kalendern.
  • Rita tecken. Därefter kan du rita tecken på cirklarna. Det finns 20 symboler på aztekiska kalendern. Du behöver inte dra symbolerna exakt som de visas eftersom vissa av dem kan vara mycket detaljerad och svår att kopiera. Du kan se en lista över de 20 symboler som du behöver för det aztekiska kalendern på webbplatsen Ancient skript .
  • Anslutning bitar. Nu kan du ansluta pilarna som du har gjort tidigare. Använd lim vid fästa varje 4 pilarna på mellanplattan. De 4 pilar ska vara vänd norr, söder, öster och väster. Den femte pilen går i mitten av kalendern. Fastställa plattorna i ordning. Placera den största plattan nedtill följt av mediet plattan och den minsta plattan ovanpå. Använda en metall fästorgan för att ansluta de 3 plattorna vid mitten. Detta gör att du kan stänga av ringarna i kalendern så att du kan öva med den.


Nu har du ett enkelt aztekiska kalender som du kan använda för att lära mer om aztekerna. För att hjälpa dig att använda kalendern på rätt sätt, kan du läsa mer om kalendern och gudarna att bilderna symboliserar på webbplatsen Aztec kalendern . Webbplatsen har artiklar om gudar och gudar, historien av kalendern och du kan också ladda ner Aztec kalender widgets som du kan lägga på skrivbordet.