E2a

Hur man gör en allvarlig sten gnugga

En grav sten gnidning är ett bra sätt att ta hem en del av den intressanta historia som många kyrkogårdar hålla. Medan de var mer populär i en tid innan alla hade tillgång till en kamera, de är fortfarande en stor aktivitet för kyrkogård entusiaster eller att göra med barn. Det finns inte många material som behövs, och alla kan lära sig att göra en allvarlig sten gnugga.

Hur man gör en allvarlig sten gnugga. När graven sten gnuggning är klar.
Hur man gör en allvarlig sten gnugga. När graven sten gnuggning är klar.

Grave sten gnidning är ett bra sätt att bevara historien och ta hem ett register över besökta historiska eller familjens gravar. Kommersiella kit finns tillgängliga, men de flesta allvarliga sten gnugga nybörjare kan lätt montera alla verktyg och material som behövs med en resa till ett hantverk butik eller hantverk avsnitt av en stor butik. Tunt papper behövs för att bäst ta upp detaljerna i graven stenen, men för praktiken vanligt kopieringspapper kan användas. Maskeringstejp är till hjälp för att hålla papperet på stenen under gnugga, som att försöka hålla papperet fortfarande med en hand kan vara knepigt.

Ett markeringsmaterial är den andra viktigaste komponenten för grovt sten gnugga. Om kvaliteten inte spelar någon roll eller verksamhet är inriktad på barn, stora kritor fungera alldeles utmärkt. För vuxna som söker en högre kvalitet reproduktion, kol, gnugga vax eller Lumberman s krita rekommenderas. Gnugga vax är avsedd för allvarliga sten rubbings, men kan vara dyr. Lumberman s krita fungerar lika bra och kan hittas på järnhandeln. Det är också billigare än kvalitet ritkol eller gnugga vax.

Man måste vara försiktig när du gör gnugga inte slita papperet eller skada graven sten. Vissa stenar är gamla och klarat tillräckligt för gravyr att skadas av trycket av en gnidning. Kolla runt bokstäverna för fjällning eller flisning innan en allvarlig sten gnugga. Kontrollera också för stora sprickor eller instabilitet innan luta eller trampa på en del av en allvarlig sten. Grov, täckt lav, eller dåligt eroderade stenar kommer inte att göra en mycket tydlig gnugga, och det är ofta nödvändigt att rengöra en sten innan en gnugga. Försök inte att ta bort allt som inte kan borstas bort eller rengöras av med lite vatten. Att försöka chip eller skrapa bort något fäst vid stenen, även lavar, kan skada den permanent.

Hur man gör en allvarlig sten gnugga.
Hur man gör en allvarlig sten gnugga.

Börja med att tejpa pappret till stenen. Täcka så mycket du kan av sten, vilket ger gott om extra papper runt designen för att undvika att markera graven sten. Använda den breda sidan av en krita, krita, eller gnugga vax, försiktigt köra märkningsmaterialet över konstruktionen som skall reproduceras. Använd långa, jämna drag tills designen börjar visa och färgen börjar att bygga upp. Använd sedan slutet eller kanten av märkningsmaterialet för att markera djupa urtag eller svårt att fånga detaljer.

När graven sten gnuggning är klar

När graven sten gnugga är klar, bevara den med ett fixativ produkt från hantverk butiker. Detta håller märkningsmaterialet från att bli suddig eller skadade, och gör det möjligt gnugga ska utformas eller förvaras i en klippbok. Grave sten gnidning är en underbar hobby, och kan lägga till en ny dimension av intresse för släktforskning buffs. Det är också ett bra sätt att få barnen intresserade av historia och konst på samma gång.