E2a

Hur man gör det vinranka steg i igensättning

Blockering är en mycket livlig form av traditionell dans

Blockering är en mycket livlig form av traditionell dans. Det handlar om snabba fötter rör sig och även massor av rörelser. Som en publik, titta dansare utför denna dans kommer att göra dig förvånad. Men vad du inte vet är att med ständig övning och tålamod, kan du vara en bra artist av denna dans också.

En av de vanligaste stegen i igensättning är vinranka. Även om du kanske redan är bekant med vinrankor, det finns några knep när detta steg utförs i igensättning. Ta reda på hur du kan utföra vinranka steg i denna dans:

  • Känna till grundläggande vinranka steget. Det är viktigt att du vet hur du utför grundläggande vinrankan så att du smidigt kan lära dig med vinrankan stegen i igensättning. Notera att siffrorna följer stegen här hänvisar till greven. Börja med att placera fötterna står normalt sida vid sida med varandra. Sedan, korsa vänster fot bakom den andra foten för att slutföra ett steg (1). Steg gå åt höger med höger fot (2) och sedan korsa vänster fot igen bara att steget måste göras under den andra foten denna gång (3). För att stänga steget, tryck på höger fot intill vänster fot (4).
  • Omvänd stegen. Vid denna punkt, vända processen genom att kliva bakom din vänstra fot först (5) och sedan kliva ut att gå åt vänster med vänster fot (6). Korsa höger fot över vänster fot (7) och tryck sedan på vänster fot till höger (8).
  • Lägg en twist till ryktesvägen. När du har bemästrat den grundläggande vinranka, är det dags att lägga till några igensättning steg in det. Varje räkna du gör för att utföra den grundläggande vinranka måste tillsättas med antingen en boll förändring steg eller en shuffle steg. Detta görs mellan de alternerande stegen korsa foten bakom och över en annan. Detta fungerar för båda riktningarna.
  • Ändra räknas. Om man räknar 1, 2,3,4,5,6,7,8 att göra den grundläggande vinranka steg måste igensättning vinranka steget ges en annan räkning. Detta är viktigt så att räkningarna kan rymma den nya och snabba steg. Till exempel räknar nu blir "och 1 och 2" tills din räckvidd 8. Observera att du kommer att lägga "och" mellan siffrorna när man räknar för vinrankan steg för igensättning.
  • Öva steget. Lär dig hur smidigt att utföra serie steg i Grapevine för igensättning. Notera att igensättning innebär mycket rytm. Därför måste du arbeta på det för att se till att du fullända denna specifika steg.
  • Vet andra varianter. Det finns en hel del varianter av denna vinranka steg i täppa dans. I själva verket finns det mer komplicerade sådana som du kan överväga. Men det är en bra idé att hålla sig till denna vinranka variation eftersom detta är det enklaste och enklaste av alla varianter av detta steg i täppa dans.


Täppa dans är en konst att världen måste vara stolt över

Hur man gör det vinranka steg i igensättning. Känna till grundläggande vinranka steget.
Hur man gör det vinranka steg i igensättning. Känna till grundläggande vinranka steget.

Clog dans är en konst att världen måste vara stolt över. Därför gör din del i att låta världen veta hur bra och roligt denna dans är. Börja göra det genom att lära sig ännu ett grundläggande steg som vinranka steg. Även om det finns många fler steg som ingår i täppa dans, i vetskap om Grapevine steget redan kommer att göra en bra start för dig.