E2a

Hur man gör dekorativa olja ljus

Dekorativa olja ljus är inte bara bra tillägg till ditt hem

Dekorativa olja ljus är inte bara bra tillägg till ditt hem, men kan även användas som presenter till dina vänner. Doften av oljan ljus kan lätt fylla rummet när du tänder dem och beroende på doften du väljer kan du ställa in rätt stämning i alla rum i huset. Är det möjligt att göra egna dekorativa olja ljus? Svaret är ja och du kan göra det genom att helt enkelt följa stegen nedan.

Saker du behöver. Du behöver 5 gram bivax

Saker du behöver. Du behöver 5 gram bivax, 1 uns av eterisk olja av ditt val, ljusvekens dubbel panna, glasburk, blommor silke, band, glasburkar och dekorativa accenter. Om du vill skapa olja ljus med olika dofter, kan du få flera typer av eterisk olja. Du kan behöva få ytterligare bivax och en uns för varje eterisk olja du planerar att använda. Dessa saker kommer att kosta dig en bråkdel endast jämfört med att köpa olja ljus från butikerna.

Hur man gör dekorativa olja ljus. Dekorativa olja ljus är inte bara bra tillägg till ditt hem.
Hur man gör dekorativa olja ljus. Dekorativa olja ljus är inte bara bra tillägg till ditt hem.

Smält vax. Få din dubbel panna och plats bivax ovanpå. Sätt pannan över spisen och bara använda medelhög till hög temperatur tills vaxet smälter.

Lägg doft. För varje kilo vax, är det endast tillåtet att använda högst 1 uns av eterisk olja. Du kan börja med bara en droppe, men du kan öka det beroende på styrkan i doften som du vill skapa.

Molding ljuset. Häll det smälta vaxet i en glasburk

Molding ljuset. Häll det smälta vaxet i en glasburk. Se till att du sätter veken i mitten av vaxet innan det härdar helt. Kontrollera veken så att den inte rör sig från sin plats.

Saker du behöver. du behöver 5 gram bivax. Molding ljuset. häll det smälta vaxet i en glasburk.
Saker du behöver. du behöver 5 gram bivax. Molding ljuset. häll det smälta vaxet i en glasburk.

Dekorera. Få de dekorativa accenter som silke blommor och band. Du kan nu dekorera varje burkarna efter din smak eller preferenser. Var kreativ så att du kan göra vackra dekorationer. Du kan även lägga foton etiketter om du planerar att ge det som gåva till en vän eller älskade en. Se till att du tillåter vaxet svalna helt - det kommer att ta ungefär två dagar. Skicka det som gåvor när den redan har svalnat helt. Efter tidsramen, kan du nu använda ljuset hemma eller ens i kontoret.

Ytterligare tips. Det finns olika eteriska oljor som finns på marknaden och var och en av oljorna har sitt eget syfte. Till exempel, om du vill återuppleva stress, kan du använda valeriana olja, muskotblomma extrakt eller muskot medan om du vill koppla av, kan du välja lavendel och bergamott. Välj eteriska oljor noga eftersom dofter kan ha olika effekter på kroppen.

Dessa är de grundläggande stegen och förfarandena för hur man gör dekorativa olja ljus. Det kan ta tid innan du kan använda ljusen eller ge den som present, men det är värt att vänta. Det är upp till dig att välja doften av ljusen men se till att du följer nyckeltal för vax och eterisk olja annars ljusen kan producera mycket starka lukter.