E2a

Hur man gör dekorativa flaska proppar

Vinälskare som håller flaskor i lager hemma vet att poppa korken betyder inte att behöva avsluta hela flaskan. Ta några klunkar av din favorit vin under middagen eller för att koppla av efter jobbet, och lämna resten av flaskan fräsch med flaska proppar. Du kan skapa dekorativa flaska proppar för att låta dig visa dina flaskor vin på matsalen. Här är hur.

Få en kork

Hur man gör dekorativa flaska proppar. Bifoga hattnålar och pärlor.
Hur man gör dekorativa flaska proppar. Bifoga hattnålar och pärlor.

Få en kork. Först måste du hitta flaskor med korkar. Hem inredning butiker har en mängd olika flaskor att välja mellan. Om du har en Wal-Mart utlopp nära ditt område, kan du även söka efter billiga dekorativa flaskor med flaska proppar. Flaskorna bör ha en medelstor öppning som gör det lättare för dig att överföra vätska i flaskan. Få en design som du gillar och som kommer att gå bra med den typen av flaska propp design som du funderar på.

Köp en lådhandtag

Köp en låda pull. I de flesta hårdvara butiker, det finns ett urval av låda drar. Dessa låda drar kommit med en skruv som gör att du kan placera lådhandtag på ett skåp. Dessa kan emellertid även användas på korkar. Använd skruven för att skapa en kanal i korken, och sedan dra åt. Se dock till att du väljer en lådhandtag som är tillräckligt liten för kork. Om lådhandtag är för stor, kommer det att ge flaskan proppen en besvärlig utseende. Leta efter låda drar som kommer att komplettera flaskan. Försök mörkt färgade och polerat trä låda drar att komplettera en enkel kristall flaska.

Bifoga hattnålar och pärlor

Bifoga hattnålar och pärlor. Du kan också köpa hattnålar. Skapa en kanal i kork och placera hatt pin i slitsen. Sedan tar några dekorativa föremål såsom pärlor och använda dessa för att dekorera toppen av hatt pin. Dekorera hatt pin med en array med pärlor. Beaded konstruktioner fungerar särskilt bra för hattnålar eftersom dessa har kapitäler på de tips som kommer att hålla pärlorna från att glida av. Använd lim för att hålla hatt pin tätt säkert på plats. Se dock, att kulorna inte är skrymmande nog att göra flaskans propp svåra att använda.

Limma på dekorativa element

Bifoga hattnålar och pärlor. Limma på dekorativa element.
Bifoga hattnålar och pärlor. Limma på dekorativa element.

Limma på dekorativa element. Vissa flaska proppar har plana ytor där man kan fästa ett brett utbud av dekorativa föremål såsom knappar eller ens blommor silke. Du kan lägga till en snabb elegant design för din flaska proppar genom att lägga i fina och mörkt färgad tofsar som kommer att komplettera den gnistrande vita kristaller flaska. Vissa kommer även limma gamla mynt på ytan av flaskans propp eller små bitar av kristall och glas stenar. Ett intressant sätt att dekorera din propp glasflaska är genom att stapla upp glasstenar på proppen, och med hjälp av ett starkt lim för att hålla högen på plats. Detta kommer att simulera utseendet av uppstaplade stenar i Zen trädgårdar.

När den dekorativa flaska propp görs, visa dina flaskor runt huset och dricka dina favoriter i stil samtidigt hålla din dryck fräsch och pigg. Du kan också fylla i dekorativa flaskor med vatten färgad med karamellfärg, om du bara vill lägga visar objekt i ditt hem.