E2a

Hur man gör decoupagepapper

Decoupage är en konst som har funnits sedan den 18: e talet

Decoupage är en konst som har funnits sedan den 18: e talet. Denna typ av konst är nu oftast i klippböcker och andra minnessaker. Decoupage innebär dekorera ett objekt med olika utskärningar för papper material och andra föremål. Efter flera fläckar av papper har limmats på objektet, är det sedan målade med lack för att täta konstruktionen i. Det är lackad i massor av lager. Efter detta är lacken poleras som en finish till det objekt som är konstruerad.

Om du är intresserad av denna klassiska form av konst, kan du göra din egen decoupagepapper genom att följa de enkla stegen nedan:

Hur man gör decoupagepapper. Lägga till antik look.
Hur man gör decoupagepapper. Lägga till antik look.

  1. Material. De material som du behöver för detta projekt inkluderar bitar av papper med olika mönster, akryl smärta i beige, akryl gel, ett par penslar, en skum pensel, sandpapper och mod podge. Du kan hitta dessa material från din lokala konst och hantverk butik. Välj det tunnaste papper som du kan få. Tunt papper fungerar bra med den här typen av projekt.
  2. Ålder din papper. För att ge dina papper en åldrig look, är det enklaste du kan göra för att måla över den med beige akrylfärg. Andra procedurer du kan göra för att ge papperet en åldrig look målar över den med kaffe eller soja. Dessa metoder kan lämna dina papper med en lukt så det är bäst att hålla sig med beige akrylfärg.
  3. Lägga till antik look. Decoupagepapper måste ha den antik look. Du kan uppnå detta genom att använda akryl gel för att få ett slitage titta runt kanterna på papperet. Du kan göra detta genom att fläkta ut penseln och lätt borstning akryl gel på kanterna på dina papper. Se till att du har ojämna fläckar att göra ser mer äkta.
  4. Making decoupage. Nu väljer du det objekt som du vill ha en decoupage design på. Detta kan vara allt från ett smyckeskrin till en journal lock. Klipp ut det papper som du gjorde tidigare när det redan är torrt. Gör bitarna ojämnt. Få ditt mod Podge redo eftersom detta kommer att användas som din klister. Ordna din decoupage på ditt objekt och använda en pensel för att limma den. Du kan använda svamp borste för att täcka decoupagepapper så att du inte kommer att lämna penseldrag. Gör allt detta runt objektet som du försöker täcka. Låt föremålet torka.
  5. Efterbehandling. När objektet är torr, använda sandpapper för att jämna ut ytan. Efter slipning, sätta en annan beläggning av mod Podge. Efter att det torkat, sand ner den igen. Gör detta tills du redan har utseende och konsistens som du vill ha. Att ha flera beläggningar av mod Podge skyddar pappret.

Dessa är stegen på hur du kan göra decoupage papper och dekorera dina objekt med det. Du kan välja olika typer av papper för att uppnå ett utseende som du vill ha. Processen är enkel när du väl fått kläm på det.