E2a

Hur man gör decoupage magneter

Nästan alla fick lära sig att göra grundläggande decoupage konstverk vid förskolan. Även decoupage inte alltid se bra ut på alla typer av objekt som kan dekoreras, magneter för kylskåp ser särskilt bra ut när dekorerad med decoupage. Här är hur.

Förbered papperet

Hur man gör decoupage magneter. Lägg decoupage medium på glaset kulor.
Hur man gör decoupage magneter. Lägg decoupage medium på glaset kulor.

Förbered papperet. Ta ett sortiment av papper och skär dem i de former som du vill. För att göra din decoupage ännu mer intressant, skapa tre lager av papper - lagret förgrunden decoupage, bakgrunden decoupage lagret och centrum. Centret kommer att hålla de viktigaste inslagen för konstruktion. Till exempel, om du skapar en decoupage design av en blomma, placera en bakgrund av blå först, och sedan lägga till blomman, som sedan följs av gräset skärs ut i fronten. Använd en mängd papper i olika färger och texturer för att lägga krydda till din decoupage skapelse.

Lägg decoupage medium på glaset kulor. Basen för magneterna blir glas kulor. Dessa finns i de flesta konst-och hantverksbutiker. Välj de glaskulor som klyvs på mitten. Den plana ytan kommer att användas för att fästa marmor på bit av magneten. Den böjda sidan kommer att hålla decoupage. Börja med att rengöra ytan på glaset med ett tygstycke. När detta är gjort, ta decoupage medium och frikostigt applicera ett skikt på toppen av glaset marmor. Se till att du arbetar på ett bord som är täckt med gamla tidningar lakan, för att hålla decoupage medium från droppar på bordet.

Applicera decoupage element

Applicera decoupage element. Sedan tar de öppningar som du har gjort och sakta sätta detta i ytan på glaset. Använd samma borste som du har använt för att tillämpa decoupage medium för platta papper på plats. När bakgrunden skiktet har placerats, lägger ett tunt skikt av decoupage medium och sedan fortsätta att fästa nästa lager. Gör detta tills designen är klar, innan du avslutar glasytan med en slutlig lager decoupage-medium för att täta i tidningen.

Låt torka

Applicera decoupage element. Applicera decoupage element.
Applicera decoupage element. Applicera decoupage element.

Låt torka. Den decoupage bör få torka ett par minuter eller en timme. Detta beror på komplexiteten i din decoupage konstverk. Grundläggande mönster kommer att torka ut på några minuter, medan komplexa konstruktioner med flera skikt har mer decoupage medium och tar längre tid att torka. Du kan använda en hårtork för att påskynda torkningen. När Decoupage mediet har torkat ut, ta en sax en skäranordning och trimma överflödigt papper på kanterna av glaset.

Fäst till magneten

Fäst till magneten. Slutligen, ta några starka lim och använda den för att fästa magneten på papperet. Du kan använda Loctite eller epoxi för att limma magneten på den platta baksidan av glaset marmor. Låt limmet torka.

Nu när du har dina egna decoupage magneter kan du lägga till anteckningar till din whiteboard eller kylskåpet med väl utformade magneter som kombinerar inredning och funktion. Skapa så många du vill, och använda dessa för att dekorera den tomma ytan på ditt kylskåp eller whiteboard.