E2a

Hur man gör blacklight paint

Ett svart ljus färg kan vara praktiskt att dölja vissa visuella

Ett svart ljus färg kan vara praktiskt att dölja vissa visuella. Dess fluorescensegenskap tillåter det att glöda under svart ljus. Även om det kan tyckas vanligt under normala ljusförhållanden, är det betecknas som lysande och ljus under svart ljus. Användningen av svarta varierar ljus färg från monetära använder till enkla biljetter. Å andra sidan, kan du förbättra "fantasy-liknande" effekten av ett visst område genom att använda svart ljus färg ensam.

Hur man gör blacklight paint. Förbered material du behöver för detta projekt.
Hur man gör blacklight paint. Förbered material du behöver för detta projekt.

Här är några enkla att följa stegen i att göra svart ljus färg.

  • Förbered material du behöver för detta projekt. Göra din alldeles egna svarta ljus färg är inget komplicerat. Hitta följande: vanliga affisch målar i valfri färg som du väljer, vitmedel, vatten, en kopp, en omrörning stav och en pensel. Om du har några problem med att hitta en vitmedel, hitta lite diskmedel istället och läsa etiketten för alla "ljusnande effekt" anges. Vanligtvis innehåller ljusnande egenskaper som används för kläder för att få dem att verka renare för konsumenten.
  • Lös vitmedel genom att blanda det med vatten. Använd så mycket vitmedel som din mängd vatten kan tillräckligt lösa. Vattenbaserade färger inkluderar de flesta färger använder för hantverk samt latex och akryl. Om du kan hitta en flytande form, kommer den att göra det enklare eftersom du kommer att använda det som det är.
    Om din basfärg är oljebaserade, använd inte vatten i upplösa vitmedel. Snarare direkt använda färg för att upplösa medlet. Lägg det direkt i burken och rör om ordentligt så det kommer att blanda och lösa upp väl i färgen.
  • Kombinera en liten mängd av den resulterande blandningen av den flytande form eller löst pulver vitmedel med en full burk av färg. En omrörningstav är perfekt för att blanda de två ingredienserna tillsammans.
  • Mät glöd effekt av färgen genom att hålla den mot en svart ljus medan rummet släcks. Förhindra andra källor av ljus. Kontrollera fönstren, och dra för gardinerna för att förhindra naturligt ljus från att komma in
  • Du kan köpa en svart ljuskälla. Det finns många stilar som finns på marknaden. Det är den kompakta fluorescerande svart ljus i olika storlekar och former.
  • Om du tror att du kommer att behöva mer glöd, tillsätt mer vitmedel blandning. Ordna igen för en förhandsvisning av de glödande egenskaper din svarta färg. Ibland behöver du bara hålla på att lägga gradvis tills du märker att det inte gör någon ökning i sin ljusnande effekt längre.
  • Var uppmärksam på mängden tvättmedel vitmedel blandning som du har lagt till en viss färg. Denna kunskap gör att du kan öka din produktion av svart ljus färg i framtiden med samma förhållande formel.


Gör din egen svart ljus färg ger dig chansen att spela med en mängd olika färger utan alltför många kostnader innebär. Holiday parter kommer att gynnas av detta projekt. Det kan också vara till hjälp med kostymdesign. Beroende på din kreativitet, införa mer svart färgtyper och färger. Detta projekt kan ha massor av användningsområden, förbereda för ordentlig förvaring om du inte använder det hela, den första gången du använde den.