E2a

Hur man gör bläck: svart bläck, osynligt bläck och mer

Samla dina bläck leveranser och låt oss komma igång

Ink är vätskan som vi använder för att skriva, rita, skriva ut eller skiss siffror, intryck, ord, osv på alla fast medium där det är synligt. Historien om bläck användning kan spåras tillbaka till eoner sedan med ursprung i Egypten, Indien och Kina är bland de första inspelade användning av bläck. Därefter gjordes det av vätskor utvinns ur växter, bark, djurhudar och brinnande ben, sot, etc. Med tiden processen har blivit moderniseras med kommersiell produktion av bläck nu är en helt industriella och kemiska baserad process. Du kan fortfarande göra bläck hemma med hjälp av några enkla ingredienser som lätt finns i vardagen, när du har grunderna ner, kan du experimentera på flera sätt med detta material och skapa olika typer och färger på hemlagad bläck!

 1. Svart bläck: Det finns flera sätt att göra svart bläck. Här är ett enkelt ett: ta en äggula, ½ tsk lampa svart, ½ kopp honung och en tesked gummi arabicum. Lampa svart är kommersiellt tillgängliga eller så kan du göra det själv genom att hålla en platta eller en behållare över ett tänt ljus - det kommer att ta lite tid att samla en halv tesked ändå. Blanda alla ingredienser för att göra en tjock pasta och tillsätt tillräckligt med vatten till denna pasta för att späda det så att det flyter lätt som ett fluidum.
 2. Gall-järn bläck: Denna metod var den mest använda metoden innan syntetiska kemikalier kom till användning för bläck tillverkning. Den enda nackdelen med galla-järn bläck är att det är mycket frätande på stål och du bör se till att redskap du använder när du gör eller använder bläck inte är tillverkade av stål. Du kommer att kräva garvsyra, destillerat vatten (vin eller vinäger kan ersättas), gallbildningar, fast gummi arabicum och järnsulfat.

  Hur man gör bläck: svart bläck, osynligt bläck och mer. Svart bläck.
  Hur man gör bläck: svart bläck, osynligt bläck och mer. Svart bläck.

  De nödvändiga kvantiteterna är 35 gram garvsyra, 0,5 oz av gummi arabicum, 21 oz av järnsulfat, 8 oz destillerat vatten och gallbildningar. Dessa kan samlas in från vedartade områden där de kan hittas som cirkulära utväxter på kvistar eller löv vanligtvis runt insektslarver på trädet eller växten, garvsyra kan pressas ur tepåsar genomsyrad av kokande vatten.

  Krossa och mala gallbildningar till ett fint pulver, tillsätt vatten och låt lösningen jäsa under ca tre dagar. Sila lösningen efter tre dagar, tillsätt järnsulfat och låt lösningen stå igen i fyra dagar. Vid slutet av denna period, blanda i gummi arabicum och säkerställa att det är helt upplöst. Bläcket är nu klar för användning och kan lagras, men inte i något av stål.

 3. Brunt bläck: Du behöver en tesked av gummi arabicum, några tepåsar eller ett par matskedar lösa blad te (mer om du vill ha en djupare färg), och en halv kopp kokande vatten. Häll vattnet över tepåsar eller lös te som placeras i en stor skål, tillsätt gummi arabicum och låt den dra i ca 15-20 minuter. Krossa tebladen med en sked för att få ut så mycket te essens som möjligt och sila upp i en ren skål. Vätskan måste kylas innan de tappas på flaska för lagring och användning.
 4. Andra typer av bläck: Du kan också göra bläck med några intressanta komponenter såsom indigo färg, valnötter, olika typer av mörka bär, citronsaft, etc. För att göra "osynligt bläck", helt enkelt skriva med en penna fylld med citronsaft. När det är torrt, håller papperet över öppen eld för att värma den och ditt skrivande med osynligt bläck visas! Indigo färg blandas med vatten kommer att ge dig en djup preussiskt blått bläck. För att göra valnöt bläck, krossa skal av valnötter till en fin vatten, blanda med vatten och värme på medelhög värme i cirka 30 minuter. Låt lösningen svalna och stå över natten, nästa dag, sila lösningen och tillsätt lite vinäger. Din valnöt bläck är nu klar för användning. För att förbereda bläck från alla mörka bär, krossa dem och anstränga sig för att extrahera juice. Lägg till lite vinäger och salt blanda väl och förvara.

Samla dina bläck leveranser och låt oss komma igång. Gall-järn bläck.
Samla dina bläck leveranser och låt oss komma igång. Gall-järn bläck.

Nu när du har grundläggande metoderna för Bläckpreparat ner och du vet de varor du behöver, kan du experimentera med andra ingredienser för att göra nya typer av bläck. Men var försiktig när du använder kemikalier och definitivt hålla sig borta från barn.