E2a

Hur man förbereder oljor för att göra hemmagjord lut tvål

Homemade tvålar har blivit en omedelbar inkomst genererande bakgård projekt för många människor. Det finns flera positiva som kan vinnas för att göra handgjorda tvålar. Du kan välja dina egna ingredienser utifrån dina egna behov. Du kan spara pengar genom att göra partier för personligt bruk. Du kan välja den speciella doften eller en kombination av dofter och ingredienser som du har svårt att hitta i kommersiella tvål varumärken. Handgjorda tvålar gör underbara gåvor. Du garanteras att tvålen du använder är tillverkad av färska och naturliga ingredienser.

Hur man förbereder oljor för att göra hemmagjord lut tvål. Mät noggrant varje olja.
Hur man förbereder oljor för att göra hemmagjord lut tvål. Mät noggrant varje olja.

Tvål gör är nästan en exakt vetenskap som du behöver för att exakt och noggrant mäta varje ingrediens. De olika oljor som behövs för tvålen bör mätas och framställas individuellt, för. Du måste veta egenskapen för varje typ av olja som du använder när de bestämmer rengöring och egenskaper konditionering av tvål och vilken typ av lödder det kommer att producera. Tvål beslutsfattare föredrar vegetabiliska oljor och fetter, som de fick reda på att animaliska fetter torkar på huden och kan vara irriterande till problem skinn. Följande är stegen för att förbereda de oljor för att göra hemmagjord lut tvål.

  1. Ta ut din tvål recept för att veta vilka typer av oljor du behöver. Grundläggande oljor som vanligen används är oliv eller rapsolja, sheasmör, kakaosmör, kokosnötolja och bivax.
  2. Mät noggrant varje olja. Nollställa din skala med behållaren på den och mäta varje mängd som anges i receptet. Upprepa processen med var och en av de oljor som du ska använda till exempel rapsolja eller olivolja och sheasmör.
  3. Pop kokosolja inuti mikrovågsugn i ca två sekunder för att smälta det, så att du kan mäta rätt mängd.
  4. Raka kakaosmör med en kniv eller ett rivjärn för att få det exakta beloppet.
  5. Bryt ner bivax i mindre bitar och raka av några få det exakta beloppet som du behöver. Du kan använda en kniv eller en skrapa för att göra detta. Kontrollera att allt vägs noggrant.
  6. Häll oljorna individuellt i en stor och djup rostfritt stål eller keramik kruka. Skrapa bort så mycket av oljan som du kan från de individuella behållarna. Sätt grytan på spisen och värma oljorna över en mycket svag låga. Rör oljorna tills allt är upplöst. När bivax har smält till mycket små bitar, ta bort kastrullen från elden. Den återstående värmen kommer att bli tillräckligt för att smälta resten av bivax.
  7. Låt oljan svalna till 110 grader. Den lut lösning bör ha exakt samma temperatur. Använd varmt eller kallt vattenbad för att öka eller minska temperaturen på oljorna och lutlösning. När temperaturerna hos de två lösningarna har matchat, kan du hälla långsamt lut lösningen på oljeblandning i en långsam ström under kontinuerlig omrörning av oljeblandningen.

Se till att du mäta alla ingredienser exakt. Ett litet fel kan påverka kvaliteten på den tvål som du kommer att producera.