E2a

Hur man förbereder metaller för att måla

Metalldelar kan lägga en elegant touch till ditt hem

Metalldelar kan lägga en elegant touch till ditt hem. Du kanske vill måla metallen för att komma med en färgstark och unik pjäs som kan gå med temat i ditt hem. Måleriet är en enkel process, men du måste veta hur du förbereder metalldelen först. Förbereda metallstycket är nödvändig för att metallstycket att ha en varaktig finish. Ta reda på hur du kan förbereda dina metaller för målning genom att följa dessa enkla tips.

  • Rengör metallen. Det första du behöver göra är att rengöra metallytan. Detta är viktigt att få bort dammet som har ackumulerats på ytan. Använd en ren och mjuk trasa för att göra detta. Du kan hoppa över det här steget om du arbetar på en helt ny metall.
  • Torka av metall med mineralterpentin. Köp mineralterpentin från järnaffär. Den mineralterpentin är ett lösningsmedel som du kan använda för att torka av metallen. Denna lösning kommer att bli av med fett och rengör metallytan. Skaffa en torr trasa och använda den för att torka metallen med mineralterpentin. Låt metallstycket torka helt innan du fortsätter med nästa steg.
  • Ta bort rost. Kan hoppa över detta steg om det inte är rost på din metallstycke. Köp en rost remover från järnaffär och följ instruktionerna på flaskan om hur man använder den. Du måste ta bort all rost från metall bit före målning. Om du inte gör detta kommer färgen inte hålla på till rost och det kan förstöra hela utseendet på din metalldel.
  • Användning sandpapper. Nästa steg är att slipa metallytan. Använd en bit sandpapper och försiktigt gnugga hela ytan av metallen. Slipning metallen kommer att hjälpa färgen fastnar på metallen bättre. Se till att du får de snäva fläckar också.
  • Tvätta metallen med mild tvål och vatten. Tvätta metallstycket med mild tvål och vatten. Se till att du sköljer bort tvålen väl. Torka den torr med en trasa och låt torka fullständigt i några minuter innan du börjar måla.
  • Ta bort glansen. Glansen på metallstycket kan hindra färgen från att klibba väl till ytan. För att ta bort glans, använd en mjuk svamp och blöt det med vit vinäger. Torka av metall stycke med svamp och detta bör ta bort glansiga utseende.
  • Måla metallstycket. Nu kan du måla metall pjäs med primer som är gjord för metaller. Låt primern torka helt. När primern är torr, kan du börja måla metallstycket. Du kan använda sprayfärg eller måla med en pensel.


Hur man förbereder metaller för att måla. Torka av metall med mineralterpentin.
Hur man förbereder metaller för att måla. Torka av metall med mineralterpentin.

Dessa är de steg som du måste följa när de förbereder metalldelarna att måla. Se till att det material som du använder är bra för metaller annars färgen får inte pågå länge.