E2a

Hur man förbereder metall för att måla


Det finns ett enormt utbud av metallföremål som du kanske vill måla ge ett nytt utseende eller göra vackra. Målning på metall kan göras och är inte svårt. Men du måste förbereda metall för målning eller det fungerar inte bra. Med lite beslutsamhet och arbete kan du ha din metall förberedd för målning och när du är klar med lack din metall kommer att ha en stor yta.

Steg 1

Ta bort eventuella rost. Om objektet har rost då du kommer att vilja börja med att ta bort det. Använd en stålborste för att skrubba bort så mycket rost som möjligt. Tvätta med tvål och vatten (diskmedel fungerar bra) och skölj noga. Om detta inte bort all rost och sedan använda ett kommersiellt rostborttagare (du kan hitta några i den automatiska delen av många butiker). Följ anvisningarna för att ta bort kvarvarande rost.

Hur man förbereder metall för att måla. Ta bort eventuella rost.
Hur man förbereder metall för att måla. Ta bort eventuella rost.

Om du får flash rost (en lätt lager av rost som visas när objektet torkning) kan du spraya ner objektet med WD-40 och gnugga rost av med stålull eller en stålborste.

Steg 2

Sand ditt metall. För en riktigt bra finish, hitta lite sandpapper gjord för metall och noggrant sand din pjäs ner. Börja med ett grovt slippapper och arbeta dig ner till en fin grus sand papper. Se till att få in de trånga utrymmen också.

Om du har några riktigt trångt det är en bra idé att använda ett roterande verktyg, såsom en Dremel för att komma in i dem. Använd en slipning lite och försiktigt arbeta dig till trånga utrymmen och rengör dem ordentligt.

Steg 3

Tvätta metallen ordentligt. Tvätta alla damm, färg, och sandpapper rester från metallen. Göra det med tvål och vatten och skölj noggrant. Ta bort alla flash rost med WD-40.

Steg 4

Tvätta metallen ordentligt. Se till att ytan är klar för lack.
Tvätta metallen ordentligt. Se till att ytan är klar för lack.

Se till att ytan är klar för lack. Använd destillerat vit vinäger på en svamp eller trasa för att se till att alla glansig yta, vax eller oljor avlägsnas från ytan av metallen så att du enkelt måla pjäsen.

Steg 5

Prime metallen. Användning av en primer som rekommenderas för metaller (läs förpackningen) lägga en bra skikt av primer till metallen. Du kan göra detta med en borste, vid ett eller en spray-on en. Låt primern torka. Sedan försiktigt sand primern. Tvätta damm som bildas med en fuktig svamp. Avsluta med ett andra skikt av primer.

Du kan hitta primers som görs för att förhindra rost. Detta är underbart om ditt objekt var rostiga till att börja med eller kommer ut i elementen.


Din metall är nu klar för målning och kommer att ha en stor yta till den. Du bör göra allt målning med färger gjorda för metall eller färger som säger att de kan användas på metaller. Du kanske vill lägga till en täckfärg som polyuretan, även om det är vanligtvis inte obligatoriskt för en stor yta.