E2a

Hur man förbereder läder för sömnad

Läder ser särskilt cool och trendiga

Läder ser särskilt cool och trendiga. Olika kvaliteter av läder i olika tjocklekar kan formas till kläder poster som alltid i hög efterfrågan. En läder bomberjacka kan anses vara en uppskattad besittning. Även att göra sådana typer av plagg kräver industriell kvalitet maskiner, kan du sy ändå enkla läder hemma med din maskin hem sömnad.

Hur man förbereder läder för sömnad. Använd krita för att sätta märken på den högra sidan av lädret.
Hur man förbereder läder för sömnad. Använd krita för att sätta märken på den högra sidan av lädret.

Läder är dyrt så du måste bestämt bestämma vad du vill göra med läderbit. Kolla in prover av olika typer av läder som är tillgängliga. Besök hantverk butiker och läder hantverk butiker där du kan få bra läder. Vissa läder måste vara beredd innan du kan sy den. Här är de steg för hur man gör det.

  1. Om lädret som du köpte inte varit förtvättad och smutsiga kan du tvätta den i tvättmaskinen med varmt vatten och milt rengöringsmedel. Använd en mycket låg värmeinställning att torka lädret i torktumlare.
  2. Om lädret kommer ut krossad och skrynkligt, kan du stryka det med ett medium inställning och placera en bit bomullstyg över den.
  3. Använd en roterande kniv eller en vass hantverk kniv och en metall linjal att skära lädret. Om du sätter ihop flera stycken av läder, lägga dem platt på ett bord och matcha korn av varje stycke eftersom detta kommer att ha en effekt på "ge" av varje sydda del särskilt vid utsatta ställen.
  4. Använd krita för att sätta märken på den högra sidan av lädret. Det kommer att bli mycket svårt att avlägsna andra typer av markören. Du kan använda en fin punkt märkpenna, en kulspetspenna eller en mycket mörk penna för att göra markeringar på undersidan av lädret.
  5. Tape bitar av läder tillsammans innan sömnad. Använd inte stiften eftersom dessa kommer att lämna märken på lädret. Ett alternativ är att använda gummi cement för att binda ihop bitarna innan sömnad. Hand häftklamrar kan också användas om du är säker på att sömmarna kan täcka de häfta hål.
  6. Köp synålarna som speciellt är gjorda av läder. Dessa nålar är starkare och har tre vassa kanter som Pierce och tränger läder bättre. Det finns också nålar som denna för hand sy läder.
  7. Om du ska sy lädret för hand, kanske du vill använda en syl eller en roterande hålslag att göra hål och hjälpa dig sy lädret enklare och snabbare. Överväg att använda ett par långa nosed tång för att trycka nålen genom om läder eller sömmen är extra tjock.
  8. Ändra pressarfoten på symaskinen för att rymma den extra tjockleken på lädret. Ställ in stygn regulatorn till en ljusare spänning och använda bredare / längre stygn. Använd tjockare polyestertråd som kommer att kunna hålla tyngre vikt och tjocklek av läder. Polyestertråd har mer stretch egendom än bomullstråd och är mycket lämplig för att sy läder.

Medan läder är slitstarkt

Medan läder är hållbart, måste du ändå vara extra försiktig när de förbereder den för sömnad. Nedskärningar och tårar kommer att vara nästan omöjligt att laga så ta försiktighet vid kapning och håltagning. Tillstånd läder plagget när du har sytt att göra den mjuk och smidig.