E2a

Hur man förbereder kläder för en donation

Gamla och oanvända kläder kan ta upp betydande utrymme i ditt hushåll. Befria din garderob och garderob av gamla kläder som inte längre på modet och bidra något till hemlösa genom att donera dina gamla kläder. Här är hur du kan förbereda kläderna.

Inspektera

Inspektera. Börja med att skanna alla kläder som du planerar att donera. Människor kastar ofta alla gamla kläder till donation bin, utan att inspektera först för tårar och skador på kläder. Medan vissa människor kommer att ta skadade kläder, det är helt enkelt dålig praxis att ge bort förstört kläder. Kontrollera sömmar för skadade sömmar och leta efter hål på den faktiska ytan på kläderna. Kontrollera även fickor för hålen och för saknade knappar. Om det finns skador i kläderna, tar sig tid att reparera dessa genom att lägga några stygn eller genom att fästa extra knappar.

Rengör

Hur man förbereder kläder för en donation. Inspektera.
Hur man förbereder kläder för en donation. Inspektera.

Rengör. Gamla kläder som är upp till donation är oftast de som inte har använts i flera år. På grund av detta, kläderna är vanligen i behov av tvättning. Bortsett från lukten av skåp som fastnar på kläderna, är det inte ovanligt att skadegörare spillning som finns på gamla kläder. Innan du donera dem, se till att du kör kläderna i tvättmaskinen först. Precis som du kommer att rengöra dina egna kläder, se till att du tar bort någon dominerande fläck på kläderna så att nästa användare kommer att se lika respektabel i dina kläder.

Separat. När kläderna har tvättats, torkas, och vikas, är nästa steg att separera dessa i grupper. Barnkläder ska placeras i en hög, medan vuxna kläder bör placeras i en annan hög. Också skapa en hög för herrkläder och damkläder. Också göra en annan hög för skjortor, en annan hög för byxor, en annan hög för jackor, et cetera. Folket i skydd kommer att finna det lättare att distribuera kläder om du redan har segregerat kläderna efter användbara kategorier.

Förvara

Lagra. Att lagra och förpacka kläder, använder gamla lådor eller stora plastpåsar från livsmedelsbutik. Se till att du fäster etiketter på förpackningen så att människorna i skydd kommer att kunna identifiera vilka kläder för vuxna och som är för barn som är för män och som är för kvinnor, et cetera.

Avlämning

Inspektera. Rengör.
Inspektera. Rengör.

Avlämning. När kläderna är fullt förberedda, kan du släppa dem ut på den lokala skydd. Vissa skyddsrum ger också plocka upp tjänsten om du planerar att donera stora partier av kläder till skyddsrummet. Och om du har extra pengar, kan du också lägga i några livsmedelsbutiker objekt till din donation. Om du kommer att släppa kläder på skydd, är det bäst att meddela personalen att du har lämnat något i deras drop lådor. Ibland drop rutorna inte kommer att kontrolleras för en lång tid, i vilket fall kläder kan skadas från omgivningen och från skadedjur.

Minimera röran runt huset och hjälpa hemlösa på samma gång genom att donera kläder till skyddsrum. Genom dessa steg bör du kunna förbereda kläder för donation.