E2a

Hur man förbereder en stand up comedy open mic prestanda

Så ... Okej ... Du kan göra de flesta medlemmar av din familj skratt och även en gång fångade din hund, Cupcake, på rygg, mun vidöppen och dregla kör ner sidorna av munnen efter att du trycker på Punchline din skämt - du antar att han fick din skämt också, eftersom alla var dela sina sidor från skrattar så hårt. Det är bra då. Det måste betyda att du har fina förutsättningar att bli en komiker. Nu kan du testa att mod till dig genom att underteckna på en öppen mic prestanda.

Så här förbereder dig för en stand up comedy öppen mic prestanda.

Hur man förbereder en stand up comedy open mic prestanda. Skriv din ursprungliga materialet.
Hur man förbereder en stand up comedy open mic prestanda. Skriv din ursprungliga materialet.

  1. Skriv din ursprungliga materialet, sedan åter skriva och revidera tills du får en fast, kompakt uppsättning skämt. Skriva komiska material är en färdighet och en övning i tålamod, särskilt när det gäller att komponera ditt material för första gången. För en, måste du hålla din uppsättning under eller väl inom 5 minuter så att komma runt att när vi utvecklar ditt material.
  2. Skriv det i en mängd olika stilar, t.ex.. Parodi, Satir, slapstick, ironi, sarkasm, surrealistisk, fars, och Dark. Detta kommer att hålla ditt material bitande full av överraskningar.
  3. Repetera ditt material själv och sedan inför din familj och vänner. Själv och framför en spegel, läsa ditt material högt komplett med ansiktsuttryck och gester hand. Gå runt samtidigt som den levererar ditt material. När du är säker på att du har något lustiga, presentera ditt material genom att sätta på en prestation framför din familj och vänner. Varna dem i förväg om de ska kvadrering för demokrati och svordomar och be dem att vara uppenbart ärlig med sina kommentarer efter din prestation. Kom ihåg att det är bättre att ha dina kritik nu än lider fientlighet och burop av en besviken publik som vill sina pengar tillbaka.
  4. Omskrivning och dra åt ditt material igen. Föreställningen har gjorts inför familj och vänner, och du nu har din feedback. Gå tillbaka till ruta ett och göra det igen tills det är tätt och klar.
  5. Schemalägg en genomgång på comedy club. Det är där Open Mic nätter hända så kan lika gärna vänja sig genom att gå dit när det är stängt för att öva. Använd mikrofonen, flytta runt, och leverera ditt material. Förresten, är dock plagiat ett no-no i branschen, om ditt material är stor och någon råkar vara lurar när du tränar på plats, ja, ni vet resten. Skydda ditt material med hjälp av en skämt från hela ditt arsenal för att öva. Du kan blanda detta en ursprunglig skämt med mer populära skämt som alla vet.
  6. Öva sig att stå ordentligt. Du har ditt material och dina prestationer är du säker på kommer att vara enastående, men alla dessa kommer att vara förgäves om man shuffle och slöfock dig på scenen. Förvärva konsten att förtroendet genom att stå rakt, axlarna kvadrat och huvudet upp. Bemästra din kroppsspråk också med hjälp av gester som är ledade inte distrahera från din prestation.
  7. Se hur proffsen gör det. Det finns otaliga filmer på nätet som du kan titta på för att se hur proffsen gör det. Enkelt Google sök din favorit stand-up komiker som Jerry Seinfeld, Ellen, Wanda Sykes, eller Dane Cook att se hur de arbetar upp publiken att okontrollerbara anfall av skratt.

På natten av din open mic prestanda, klä sig som en college kid så du stöter på som sympatisk och cool.