E2a

Hur man flyttar ett dubbelt radavstånd bit på heroscape

Heroscape är ett krigsspel som spelas på ett bräde som består av hexes som striden scenarier, element och armén siffror upptar. Slagfältet består av flera arméer, och deras armé kort pre-bestämma deras anfall och försvar drag, liksom deras räckvidd och rörelser. En angripare kan rulla attacken tärningarna baserat på armén kortet. En försvarare gör likadant. Det finns flera spelregler som man måste följa, men som inte begränsar dig till det. Du kan göra dina egna regler och planer spel som du fortsätter att spela.

Några större Heroscape siffror är dubbelt radavstånd, vilket innebär att de har två baser. Det finns också vissa regler att följa när du flyttar dem.

Hur man flyttar ett dubbelt radavstånd bit på heroscape. När du flyttar ett dubbelt radavstånd figur som Major Q10 och Tor-Kul-An.
Hur man flyttar ett dubbelt radavstånd bit på heroscape. När du flyttar ett dubbelt radavstånd figur som Major Q10 och Tor-Kul-An.

  1. När du flyttar ett dubbelt radavstånd figur som Major Q10 och Tor-Kul-An, bestämma om du vill att vänster eller höger sida för att leda. Ett undantag till detta är Q9 som kan attackera på hans sida och i fronten men är mycket sårbar bakom. Du kan flytta den dubbelt radavstånd figur på ett sätt att den andra sidan följer samma utrymme som tidigare upptogs av den främre sidan. Ett dubbelt radavstånd siffra måste alltid vara på två samma nivå utrymmen när ditt drag slutar.
  2. Ett dubbelt radavstånd siffra måste stoppa om det flyttar in två vatten utrymmen. Annars kan fortsätta röra sig utan att stanna förbi en vatten utrymme som är mellan två icke-vatten-utrymmen och räkna det som en rörelse punkt.
  3. Om det finns ett behov, kan du vända ett dubbelt radavstånd siffra under sitt drag så länge det fortfarande kommer att uppta samma två utrymmen. Det är gratis och räknas inte som ett drag eftersom siffran inte tog en lämnande engagemang attack.
  4. Ett dubbelt radavstånd figurens drag måste sluta med sin bas ligger platt i två utrymmen och inte överlappar på ett område mellan mellanslag eller annat utrymme.
  5. Din dubbelt radavstånd figur har möjlighet att anfalla från någon av de två utrymmena den upptar. Om den landar i en power-side up Glyph, måste det sluta när främre sida flyttar in kraften uppåt Glyph.
  6. Se till att din dubbelt radavstånd figur eller någon annan siffra har en tydlig siktlinje. Det bör inte blockeras av träd eller några höga element, liksom vissa områden kroppen.
  7. På hal snö och tung snö, får ett dubbelt radavstånd siffra flytta genom att räkna utrymmen med ledning av basen, med varje hex räknas som ett utrymme och räkna landningen två utrymmen samt.
  8. Så länge som den andra halvan av dubbelt radavstånd basårsvärde ligger på den nivå som vattnet kakel eller specialtecken är på, kan siffran stannar på en vatten eller Glyph kakel med bara hälften av sin bas.
  9. Se till att din dubbelt radavstånd siffran är inte intill någon siffra med en explosion attack gadget som det säkert kommer att bli träffad.
  10. Det kan bara rulla en D20 dö en gång för varje lava utrymme. Det kommer också att kräva ett minimum av fyra förflyttningspoäng att gå framåt (en poäng) och gör ett hopp för tre poäng, oavsett terräng. Det har dock få två till sin D20 rulle.

Välj din armé väl och följa de villkor för varje scenario. Det tar lite planering och kunskap om taktik slagfält engagemang att vara den sista stående och vinna en omgång Heroscape.