E2a

Hur man fäster ett kalejdoskop lins

Fast det har ofta rapporterats som kalejdoskop har funnits sedan tiden för antikens Grekland, har den moderna idén om ett kalejdoskop har krediterats en skotsk uppfinnare vid namn David Brewster. År 1816 kom Brewster upp med idén om kalejdoskop som en utmärkt vetenskaplig metod för att studera reflexer, brytning och polarisation, han hade sin idé patenteras, men tyvärr, på grund av den svaga genomförandet av patentet, var hans idé lätt kopieras av dem som såg en möjlighet till vinst genom att sälja kaleidoscopes som leksaker, snarare än de vetenskapliga verktyg som de ursprungligen uppfanns för att vara.

I sin enklaste

I sin enklaste form är ett kalejdoskop ett ihåligt rör med två eller flera speglar anordnade i längdriktningen inuti röret, olikfärgade bitar av glas, pärlor, plast eller andra föremål placeras i den större änden av röret. Denna ände av kalejdoskop hålls sedan upp mot ljuset, vilket gör det möjligt för tittaren att se och ändra de olika konfigurationer som de färgade objekten gör inuti röret, med hjälp av glaset. Kaleidoskop blev mycket populär som leksaker under den viktorianska eran, med de mer avancerade kalejdoskop som görs av material såsom trä piedestaler och glaspärlor. Denna popularitet återupplivades under 1970-talet, framför allt i Europa.

Hur man fäster ett kalejdoskop lins. Trace triangel spegel.
Hur man fäster ett kalejdoskop lins. Trace triangel spegel.

Det är lätt att göra din egen hemgjorda kalejdoskop. När du har gjort kroppen, är det enda som återstår att göra för att fästa kalejdoskop objektivet. Här är stegen på hur du fäster kalejdoskop linsen:

  1. Trace triangel spegel. Det första steget är att spåra i slutet av den triangulära (eller vad forma din spegel pjäs är) spegel bit på en bit svart papper eller kartong. Var noga med att göra detta innan du sätter i spegeln bit in i röret. Placera änden av spegeln bit på kartong, och spåra runt den med en blyertspenna.
  2. Att sätta ihop. Sätt samman kaleidoscope kropp genom att sätta spegeln bit in i röret, och att fästa änden linsen till en ände av kaleidoscope.
  3. Justera bitarna. Lay den öppna änden av ditt kalejdoskop på bit svart kartong, och se till att triangeln som du har spårat ut är på exakt centrum.
  4. Kartong spårning. När röret har anpassats till kartongen, börja spåra runt röret med en blyertspenna. Ta tunnelbanan från kartong, och skär cirkulära spåra ut med en sax.
  5. Triangle cut-out. När cirkeln har skurits ut, urholka den triangulära centrum genom att spåra triangel med en kniv eller ett skärverktyg. Peta ut triangeln centrum och kasta. Håll cirkulära cutout med trekantiga hålet.
  6. Välj din fastsättningsmetoden. När det cirkulära cutout har gjorts, är det dags att lägga lim på den återstående öppna änden av ditt kalejdoskop. Du kan använda PVC lim, en limpistol, eller något bindemedel som effektivt kan bifoga ditt objektiv bit till slutet av kalejdoskop.
  7. Installera objektivet. Placera den svarta kartongen på den öppna änden av kalejdoskop, och se till att rikta den trekantiga utskärningen med den triangulära spegeln bit. Nu, line up linsen bit till slutet av papprör, och tryck fast den på röret för att låta limmet binda samman de två delarna.

Fästa ett objektiv bit till din kalejdoskop är enkelt, om du har de rätta verktygen.