E2a

Hur man får ut det mesta av din konsert upplevelse

Tips som kan hjälpa dig redo att rocka loss på din nästa konsert

Vissa människor kan kalla det besatthet. Andra kanske kallar dig galen. Men du vet bättre. Du känner spänningen av att se ditt favoritband spela live. Några av de bästa minnena många människor har är från konserter. Det är en sådan otrolig sak att höra och se din favoritlåt som framförs live på scen.

Oavsett om du har slitit ut skivan från att spela den på repeat för mycket, eller är du bara en tillfällig lyssnare, alla kan uppskatta en bra konsert. Musik är universellt. Det överbryggar klyftor olika kulturer, åldrar och människor från alla samhällsskikt. Konserter är också ett utmärkt sätt att introducera människor till nya typer av musik.

Hur man får ut det mesta av din konsert upplevelse. Att ta sig runt reglerna.
Hur man får ut det mesta av din konsert upplevelse. Att ta sig runt reglerna.

Innan du tar tag i dina biljetter och ge sig ut, oavsett om det är hela staten eller över staden, se till att läsa dessa tips om hur man gör det mesta av din nästa konsert upplevelse. Dessa tips har fungerat för mig i det förflutna, och jag ville bara att föra dem vidare till alla ni andra musikälskare där ute.

 1. Få en tidig start. Innan dagen av konserten, räkna ut hur lång tid det tar dig att komma till arenan. Kontrollera vem du kommer till konserten med är medveten om planerna. Kommer det att finnas trafik? Hur är parkering? Behöver du göra några stopp för mat, bränsle, osv? Finns det byggande i området? Dessa är de typer av saker som du kanske vill undersöka innan du trycker på vägen. Dessutom, se till att någon är att föra riktningar. Det sista du vill ska hända är att gå vilse och missa hälften av konserten!
 2. Att ta sig runt reglerna. Oftare än inte, du kommer att bli visiterade innan arenan. Om du planerar att ta bilder eller spela in konserten, är det en bra idé att kolla in kameran och inspelningsenheten politik. De flesta arenor och band, rynka pannan på båda, men du kan oftast komma undan med att ta bilder under inspelningen av showen. Band brukar inte uppskatta fans läcker ut nya låtar innan de släpps, oavsett hur mycket fansen vill ha kopior av den. Men, om du känner behov av att smyga en av dessa enheter i, här är några tips som hjälper:
  • Först, när säkerheten är frisking dig, de är bara tillåtet att klappa dina sidor ner. Ha det i åtanke.
  • Om du är en tjej, vad bättre ställe att gömma något än din bh? Framsidan av din bh är en idealisk plats att gömma en kamera. Säkerhetsvakter är inte tillåtet att Frisk dig dit, så kommer undan med det borde vara ganska lätt. Män har aldrig varit så avundsjuk! Dock kommer emellanåt säkerheten använder handhållna metalldetektorer. I så fall är det nästan omöjligt att smyga någonting i.
  • Denna metod fungerar bra för både män och kvinnor, även om det är lite mer besvärligt och mer involverad. Ha två par kalsonger, och placera enheten mellan de två underkläder. Det låter galet, men det har fungerat.
  • Ibland kan du även komma undan med att placera enheten i toppen av byxorna, nära den korsryggen.
 3. Location, location, location. En av fördelarna från att se till att du ger dig själv tid att komma till en plats är att du ser till att du får det tidigt. Om showen är grundläggande behörighet (vilket de flesta konserter är), så ju tidigare du får det, desto bättre chans har du att få en bra plats. Jag har känt att sitta utanför arenor för upp till 9 timmar för att se till att jag var först i raden att få en första parkett. Varje gång jag har gjort det, det var väl värt att vänta! Det beror också på hur stor av ett fan du är. Jag skulle bara stå i kö så länge för ett band jag verkligen älskade. Är du villig att vänta ut det på bästa plats eller är du okej med att komma senare och står nära ryggen? Håll dessa tips i åtanke:
  • Om du planerar att ta bra, kvalitet bilder, kanske du vill försöka få en plats närmare scenen.
  • Även om det är tekniskt olagligt, om du tänker på "start" aka inspelning en show, kanske du vill hålla närmare ryggen. På baksidan av en plats har oftast den bästa ljudkvaliteten eftersom du inte får all den statiska som du skulle om du var upp närmare högtalarna. Dessutom kommer att vara i ryggen eliminera bakgrundsljud från skrikande fans runt omkring dig.
  • Många arenor fördubblas också som staplar. Om du är myndig och planerar att dricka, planerar att vara på en annan plats helt och hållet. Vanligtvis barer ligger åt sidan eller ens på en andra våning.
  • Plocka där du vill vara under en konsert beror också på vilken typ av konsert upplevelse du vill ha, och det band som du ser.
 4. Stå din vakt. Om du har bestämt att du vill vara riktigt nära och personlig med dina favorit musiker, kommer du förmodligen att vakta din plats om du vill behålla det. Om du har inga problem att ge upp, då gå för det. Vissa människor älskar mosh pits, och andra skulle mycket hellre stanna borta. Dessutom, beroende på konserten, kanske det inte ens vara en mosh pit eller folkmassan surfa. Återigen beror detta helt på bandet, en plats och vilken typ av konsert upplevelse du vill ha. Typiskt, när konserten startar, publiken oftast kommer att driva ihop ännu mer, så det är en bra idé att sprida ut och ge dig själv gott om utrymme innan showen börjar.
 5. Möt och hälsa. Vem inte drömma om att möta ditt favoritband? För många människor, träffa bandet är den ultimata fan drömmen. Tja, jag har två sätt att göra din dröm bli verklighet.
  • Efter konserten är över, ta reda på var de turné bussar är. Vanligtvis kommer de att vara bakom arenan någonstans. Gå tillbaka dit, eller så nära till bussar som du kan få. Förr eller senare, kommer bandet att behöva komma utanför för att komma på bussen och åka till sitt hotell eller nästa stopp på turnén. Ibland kanske du måste vänta en timme eller så, men de kommer att komma ut! Denna metod har fungerat otaliga gånger för mig och många andra. Du skulle bli förvånad över hur ofta banden kommer att ta tid att skriva några autografer och ta några bilder med sina trogna fans. En gång i synnerhet, stannade ett band med fansen av bussar i över en timme!
  • Om ni inte missar några av konserten, kommer många gånger öppningen bandet umgås runt arenan eller utanför under innertaket bandets handling. Folket på konserten är oftast alltför upptagen med konserten pågår för att märka. Om du tar lite tid att bli vän med en medlem av öppningen bandet, kommer du troligen att kunna göra mål några backstage pass, vilket ger dig en öppen dörr att umgås med bandet. Detta är förmodligen en gutsier flytta, men väl värt det om du lyckas dra bort det.

Dessa tips är beprövade och sant, och har arbetat för mig för nästan varje konsert jag har deltagit. Glöm inte att göra dina läxor på plats för någon annan information som kan vara användbar. Anslagstavlor eller forum för bandet är ofta det bästa stället att hitta ytterligare information. Konserter varierar från plats till plats, fan typ att fan typ, band till band. Konsert upplevelser är vad du gör av dem. Förhoppningsvis genom att läsa detta, kommer din nästa konsert bli en ännu mer njutbar. Den viktigaste tips jag har är att komma ihåg att ha kul och verkligen släppa loss! Rock on!