E2a

Hur man drar en sidoprofil av det mänskliga ansiktet

Det är ingen lätt uppgift att dra ytan av en människa. Detta gäller särskilt om du skissar en sidoprofil.

Den sida profilen av ett ansikte lämnar man bara ena sidan av ansiktet för att arbeta på. Mening, kommer de rätta och korrekta proportioner vara lite svårt att göra. Det är dock inte omöjligt att du kommer att behärska denna konst förr eller senare. Öva denna guide och du kommer snart att hitta rita en människas profil framsida med lätthet och perfektion.

  • Rita grunden för sidan av ansiktet. Rita en cirkel för att fungera som chef för ditt ämne. Men i stället för att tro att det som ett huvud, se det som skallen. Detta kommer att bli nödvändigt så att du enkelt ansluta andra delar av ansiktet i cirkeln såsom käken, näsan och örat. Sedan dela skallen i fyra kvadranter lika.
  • Arbetet på käften. Från den nedre vänstra kvadranten av skallen, rita en konisk form för att tjäna som den form av käken hos patienten. Detta gäller om du ritar den vänstra profil motivets ansikte. Om du föredrar att rita den andra sidan, lägga till kon från nedre högra kvadranten.
  • Disposition andra ansikts delar. Från den horisontella linjen inuti skallen, rita en horisontell linje rakt ovanför det, lite mer än hälften av den övre delen av skallen. De två horisontella linjerna kommer att tjäna som positionen av örat. I centrum av båda linjerna, rita en krökt linje i en form av ett öra som förbinder två horisontella linjerna med varandra. När det gäller till näsan, rita en form som liknar den hos näsan från det nya horisontella linjen går till käklinjen.
  • Mata in personens mun. Rita en horisontell linje som utgår från käklinjen till skallbasen. Den vänstra delen av den horisontella linjen kommer att fungera som centrum för läppar ämnet. Dra både den övre och nedre läppar men se till att dina linjer inte sticka ut på linjen. Sedan drar hakan från botten av läpparna. Arbetet med att lägga halsen genom att skissa en linje som utgår från skallen rygg och en annan från under käklinjen.
  • Dra ögat. Ögat måste placeras på sin rätta plats bakom där nosen har startat. Rita iris 1:a under den horisontella linjen och sedan kurva en linje för att möta den horisontella linjen i form av ett öga. Rita locket och panna efter formen har slutförts.
  • Ge håret till profilen. Eftersom olika människor har olika frisyrer, du är fri att göra vad ditt ämne hår kommer att se ut. Notera att ge håret till din ritning kommer att vara mycket annorlunda för en manlig och kvinnlig ämne.
  • Finalize designen. Ge skiss en mörkare linje eller en färg linje så du vet varje rad som ingår i bilden. Radera alla onödiga linjer såsom de former som du har börjat på tidigare.


Hur man drar en sidoprofil av det mänskliga ansiktet. Rita grunden för sidan av ansiktet.
Hur man drar en sidoprofil av det mänskliga ansiktet. Rita grunden för sidan av ansiktet.

Med konstant praktiken kommer det inte vara långt att du kommer att behärska skapa sidoprofil av ett mänskligt ansikte. Så ta din penna nu och tänker på ett ämne du kan arbeta för din ritning sessioner.