E2a

Hur man byter vattenpumpen i en Mercury Grand Marquis

Mercury Grand Marquis är en populär Ford modell som har funnits sedan 1975. Genom åren har denna eleganta bil genomgått ett antal generationer och framträdanden. Dess robusta konstruktion kräver inte ständiga förändringar och byten, men vi vet alla att ersätta komponenter är integrerade delar av ett fordons liv. Om du vill veta hur du byter vattenpumpen i en Mercury Grand Marquis, här är de saker du behöver göra.

  • Lokalisera vattenpumpen. Hitta fordonets vattenpump vid den främre sidan av fordonet. Den är ansluten till en slang som går någonstans mellan motorn och kylaren. Platsen för vattenpumpen är viktigt eftersom det tillåter kylmediet att gå runt systemet till motorn, varvid temperaturen hos de inre fordonskomponenter cool. Det har också en remskiva som låter dig säkert ta bort pumpen.
  • Arbetet under bilen. Leta efter en bekväm plats att arbeta i. Det ska innehålla gott om utrymme fritt från vandrande barn och husdjur, och gott belysning eftersom du kommer att göra jobbet under. Ta bort minuskabeln från batteriet. Komma under fordonet, vid den del där kylaren är belägen. Leta efter avtappningspluggen på kylaren. Ta bort pluggarna genom att använda en hylsnyckel.
  • Samla kylmediet. När avtappningspluggarna kopplas bort, få en bit av förseglingsbar behållare och låt kylvätskan rinna till behållaren. Använd skyddsglasögon innan du tömmer kylmedel eftersom det kan orsaka ögonirritation. Efter dränering, se till att du täcker behållaren och låt inte någon pöl form på marken. Husdjur som hundar och katter lätt lockas till kylmediet, och kan orsaka deras död om tillräckligt antal intas. En annan anledning till att använda en förslutningsbar behållare är att du enkelt kan återvinna den kan användas efter vattenpumpen ersätts, om inte kylvätska är för gammal eller har förorenats.
  • Leta reda på vattenpumpen. För att du kan arbeta fritt, ta bort sträckaren bältet samt drivrem. Vattenpumpen behållaren finns under motorn vid ett koniskt formad och silver behållare. Använd en skruvmejsel för att lossa upp klämman som håller slangen mot pumpen och en hylsnyckel för att ta ut monteringsbultarna i huset. Du kommer också att behöva ta bort ytterligare fyra bultarna som håller vattenpumpen till motorn. För att få huset av, bara skjut den med vattenpumpen under motorn.
  • Prep den nya vattenpumpen. Rengör vattenpumpen du planerar att installera samt motorblocket. Få en O-ring och smörj den med oanvänt kylmedel eller frostskyddsmedel. Lägga till den i vattenpumpen.
  • Sätt den nya vattenpumpen på plats. Skjut in den nya vattenpumpen till positionen för den ursprungliga vattenpumpen. Byt vattenpumpens skruvar. Byt ut skruvarna i huset. Dra inte åt bultarna för mycket annat huset eller vattenpumpen kan få spruckna och läcker orsak. Efteråt satte tillbaka slangen vattenpump, drivrem och spännare bälte på plats. Anslut batteriet anslutningen också.
  • Fyll på kylvätska. Gång gjort, gör en blandning av vatten och kylmedel med 50-50 förhållande. Ta av kylarlocket och fyll den med denna blandning till dess att full.
  • Testa installationen. Starta motorn och låt de komponenter för att komma till sina normala bil temperaturer. Fortsätt att fylla kylaren efter behov och glöm inte att då och då kontrollera under bilen för några synliga läckor.


Byta Mercury Grand pumpen Marquis vatten är ganska lätt

Hur man byter vattenpumpen i en mercury grand marquis. Lokalisera vattenpumpen.
Hur man byter vattenpumpen i en mercury grand marquis. Lokalisera vattenpumpen.

Byta Mercury Grand pumpen Marquis vatten är ganska lätt. Men glöm inte hälso-och säkerhetsföreskrifter som krävs innan byte vattenpumpen. Om du inte har förtroende och kunskap om de nödvändiga komponenterna kan du be en vän om hjälp att identifiera varje.