E2a

Hur man byter säkringar i en Ford Taurus

Ford Taurus har funnits sedan 1986

Ford Taurus har funnits sedan 1986. Många bil entusiaster älskar Ford Taurus för sin bränsleeffektivitet och användarvänlig design. Sedan starten har Ford Taurus alltid varit en sentimental favorit så mycket så att även när Ford försökte att avveckla modellen ut, misslyckades försöket. Idag fortsätter Ford Taurus, redan i den sjätte generationen har en blygsam och lojal följande. Den senaste modellen plågats upp en omsättning på knappt 34.330€ 2009.

Om du är en sådan ägare av Ford Taurus och skulle vilja veta hur man felsöka eller byta ut vissa delar som säkringarna till exempel ta reda på här. Vid mer än ett tillfälle, måste du ersätta dessa säkringar ändå så din Ford Taurus kommer att köra säkrare eftersom den el som passerar genom bilen regleras.

  • Du behöver följande. Säkringar, rena trasor, torra händer, inbyggd säkring avdragare, och bra belysning är vad du behöver för denna uppgift. Kom ihåg att du kommer att hantera elektriska säkringar så torra händer och bra belysning (för att hjälpa dig att se vad du gör mycket tydligt) är must.
  • Stäng av bilen och låt motorn svalna betydligt. Detta är mycket viktigt för din säkerhet så ta sig i akt.
  • Leta reda på säkringsboxen. Här är vad du behöver veta (om du fortfarande inte vet ännu) har Ford Taurus två säkringshållare. Se till bilen manual för detta. Beroende på vilken proppskåp innehåller busted säkringar, kan du hitta den första säkringsdosan direkt under ratten och den andra säkringsdosan under huven, med motorns högra facket.
  • Torka försiktigt säkringsboxen ner. Bilens säkringsbox är mycket känslig för damm, smuts och sot så se till att när du öppnar säkringsboxen, har du redan bort en betydande del av dessa innan du går vidare till nästa steg.
  • Leta reda på gruppcentralen. Denna bokstavligen är formad som en panel där säkringarna är uppradade hur julbelysningen är förpackade i en låda. När du har öppnat säkringsboxen, kommer du inte missa gruppcentralen. Dra bort sin position mycket försiktigt.
  • Använd den inbyggda säkringen avdragare. Den inbyggda säkring avdragare ser exakt ut som små tänger. Du kommer att se att hänga bredvid gruppcentralen. Ta det för att använda på de busted säkringar som behöver bytas ut.
  • Dra busted säkringarna separat av huvudet. Placera inte tången i mittsektionen av säkringen när du drar den, det finns en god chans att det kommer att bryta på mitten och du har skräp att ta itu med. Istället placera tången på huvudet av säkringen och ta bort var och en, återigen med mild dragverkan.
  • Byt ut busted säkringar mot nya. Kan kasta tången på denna punkt. Allt du behöver göra är att skjuta nya säkringar på plats. Använd en ren trasa för en torka sista ner och sätt tillbaka säkringen panelen på plats.


Hur man byter säkringar i en ford taurus. Du behöver följande.
Hur man byter säkringar i en ford taurus. Du behöver följande.

Stäng säkringsboxen, starta bilen och observera om säkringsdosan gör jobbet den ska. Du ska kunna känna en smidig övergång från tomgång till acceleration är signalljus fungerar och interiör lamporna är tända hela bländning.