E2a

Hur man byter rotorn i en Toyota Highlander

Korrekt underhåll av fordon är mycket viktigt och en del som måste upprätthållas ständigt är dina bromsar. Har funktionella bromsar är mycket viktigt. Om du inte tar hand om det, kan det leda till att du får in en olycka. Det är därför det är mycket hälsosam för dig och din bil för att ha broms inspektioner regelbundet.

En del av din bromsunderhåll förändras rotorn i bilen

En del av din bromsunderhåll förändras rotorn i bilen. Bromsrotorn är att platt och rund bit stål som är fäst vid en stav i din ratten. När du kliver på dina bromsar, komprimera bromsbeläggen på rotorn, vilket gör att bilen att sakta ner eller stoppa.

På grund av detta

På grund av detta, går rotorn utanför runda orsakar skeva rotorer. När dina rotorer blir skev, måste det återuppstått och få det återuppstått gör det för tunt. När den når denna punkt, bör dina rotorer bytas för att garantera din säkerhet när du kör.

När ratten börjar skaka när du trycker på bromsen, kan det vara nog med tid att byta dina broms rotorer. Du kan enkelt ändra dina rotorer i din Toyota Highlander genom att följa denna enkla guide.

  • Höj din Toyota Highlander. Du måste lyfta upp din bil som rotorerna är belägna under den. Använd en domkraft för att få det från marken och sedan blockera hjulen se till att din bil inte rullar iväg medan du arbetar på det.
  • Lossa dina bromsok monteringsbultar. Du måste lossa tjocklek monteringsbultarna för att du ska kunna glida av bromsok från rotorn. Använd en bungee rep eller en mekaniker tråd för att stänga av ditt bromsok montering och bifogade bromsledningen. Se till att aldrig låta bromsledningen kan kopplas bort från oket då detta kan orsaka ytterligare problem för din bil.
  • Ta bort skruvarna på rotorn och installera nya rotorer. Hittar du skruvar som håller rotorn. Du måste skruva dessa skruvar innan du kunde dra av rotorn från navet. När du har dragit rotorn, se till att du rengöra området runt navet för att ta bort eventuella korrosion och smuts. Placera din nya rotorn plats sedan tillbaka fästskruvarna och dra åt.
  • Fortsätta att upprepa denna process tills du har bytt alla dina rotorer. När du är klar, sänka din Toyota Highlander till marken och steg på bromsen tills pedalen blir fast.
  • Ett bra tips att komma ihåg när du byter din rotorer är att byta dina rotorer på en gång. Det är inte bra att byta bara en rotor eftersom detta kommer att göra dina rotorer är ojämn och dina bromsar vara osäkra när du kör. Se till att du köper rätt sorts rotor för din Toyota Highlander så att din rotorn passar perfekt.


Hur man byter rotorn i en toyota highlander. Höj din toyota highlander.
Hur man byter rotorn i en toyota highlander. Höj din toyota highlander.

Ändra bilens rotor är mycket viktigt att se till att din bil kommer att arbeta felfritt på vägen. Goda arbetsförhållanden rotorer se till att dina bromsar skulle fungera när du kör. Det är därför det är alltid bäst att aldrig ignorera eller lägga undan denna bromsunderhåll eftersom det kan definitivt hjälpa till att förhindra olyckor.