E2a

Hur man byter packningen oljetråget i en Hyundai Santa Fe

En Hyundai Santa Fe är en söt affär

En Hyundai Santa Fe är en söt affär. Det skulle ta ett par år innan någon del måste bytas. Det är en av de modeller där du betalar mindre för hög kvalitet. Men även de bästa bilmodeller sjunker i värde till följd av slitage. Denna artikel tar upp på en Hyundai Santa Fe är oljetråget packning byte. Ja, det skulle kännas som inte så stor roll, men när du börjar se oljeläckage i din bil när den är parkerad direkt i ditt garage, det är när du behöver börja få ner på knä och spårning där oljan läcker kommer ifrån. Olja pölar nedanför din bil kan bero på en av följande orsaker: oljetråget avloppet är lite slack, skruvas ett oljefilter, eller ett oljefilter med en sprucken packning. Om läckan beror på en sprucken packning måste du byta packningen. Om du vill veta hur man gör det själv för att spara på kostnader för arbetskraft, här är hur.

Hur man byter packningen oljetråget i en hyundai santa fe. Be om en hyundai santa fe manual.
Hur man byter packningen oljetråget i en hyundai santa fe. Be om en hyundai santa fe manual.

  • Be om en Hyundai Santa Fe manual. Håll din manual finns tillgänglig när du faktiskt ta ut delar. Visuell illustration ges i handboken hjälper dig att hitta nödvändiga delar för att avinstalleras. Den visar också vilken typ av material eller kemikalier behövs för din packning byte. Du kan också be försäljaren vid en Biltema de objekt du skulle behöva för att ersätta en packning oljetråg för din Hyundai Santa Fe modell.
  • Förbered material som behövs Du måste hålla följande material hands:. Ny packning tätning beroende på vilken typ av metall din Hyundai Santa Fe kräver 5 liter olja antingen konventionell eller syntetisk men syntetisk olja ger en mycket mer renare, kylare och en tystare motor. Du behöver också en uppsättning öppna ände nycklar, en pan för dränering olja och en domkraft och en pallbock för när du lyfter bilen upp.
  • Lyft din bil. Se till att bilen är parkerad över natten för att låta motorn svalna. Använd domkraften för att lyfta framsidan av bilen och en pallbock för att hålla den på plats.
  • Börja arbeta. Skjut i ditt fordon, leta efter oljepluggen och ta bort den för att tappa ur oljan. Var försiktig när du tar bort kontakten med nyckel. Tappa av oljan ut. Bara vara medveten om de nödvändiga delar som är i vägen, t.ex. avgasröret stöd och luftkonditionering fästen som du kan behöva lösgöra dem också. Skruva ut alla skruvar Oljetråg, som du kan hitta med hjälp servicehandboken. När du tar bort oljetråget, se till att försiktigt knacka den så att den inte kommer att spricka. Böj inte pannan med hjälp av en skruvmejsel för att bända loss den. Ren packning resten med en matta nedsänkt i lösningsmedel. Rengör oljetråget och kontrollera om det finns sprickor.
  • Byt gamla packningen. Följ instruktionerna och montera din nya packning i. ominstallera andra delar och tillbehör speciellt alla skruvar (se till att du vridmoment varje bult i), fylla pannan med ny olja, ta bilen ner långsamt och starta bilen. Hålla den igång tills oljan har cirkulerat. Kontrollera om du hör något buller medan motorn fortfarande är igång. Annars är du bra att gå.