E2a

Hur man byter katalysator

En katalysator är en anordning som monteras i ett fordon som omvandlar skadliga utsläpp till mindre farliga gaser. Katalysatorer är en relativt ny uppfinning. Detta är förmodligen anledningen till att de flesta bilägare inte känner om inte helt omedvetna om hur deras fordonets katalytiska omvandlare fungerar. Och eftersom katalysatorer är en av de mer kostsamma komponenter i ett fordon, då denna ovana ytterligare föreningar problemet. Denna artikel är avsedd för personer som har den kompetens som krävs för att arbeta på sin bilens reparationer. Såvida du inte är helt bekväm, då skulle det bara vara klokt att skicka bilen ut till en mekaniker butik för ändamålet.

  1. Få allt klart. Först måste du ha ersättningskatalysatorn redo. Tänk på att du köper en som är specifikt för bilens märke och modell. Även om en generisk typ av katalysator kommer säkert att fungera som en ersättning, installera det kommer definitivt att visa sig vara svårare. Detta beror på att de generiska måste lödas in i bilen. Helt specifika sådana, å andra sidan, endast behöva skruvas på som de redan har i förväg svetsas. När du har fått rätt katalysatorn, är det dags att samla de övriga material som behövs. Har minst två trogna ramper inom räckhåll. Skiftnycklar och övningar är också nödvändigt så har dem till hands. Slutligen, köpa lite extra mutter, bultar, skruvar och tätningar i fall de befintliga skadas under avlägsnande av den gamla katalysatorn.
  2. Prep din bil. Med hjälp av ramperna, höja din bil upp helt i båda ändarna. Detta är nödvändigt eftersom den katalytiska omvandlaren är installerad hela vägen till den mellersta sektionen av bilens längd.
  3. Avinstallera O2-givare. Med hjälp av en O2 nyckel, lossa O2 sensorn.
  4. Använd rätt nycklar och skruvmejslar för avlägsnande. Ångra alla skruvar, muttrar och bultar som håller katalysatorn ordentligt på plats. Storleken på dessa skruvar och muttrar kan variera så du måste ha flera typer och storlekar av nycklar redo. De skruvar och muttrar kan också vara svårt att ta bort så sågning eller borrning genom dem kan behövas för att helt ångra katalysatorn.
  5. Koppla rören. Antalet ljuddämpare rör kan variera beroende på vilken typ av avgassystemet din bil har. Avinstallera röret / s innehav O2 sensorn på katalysatorn.
  6. Skruva fast nya omvandlaren i. Bara skruva ersättning omvandlaren och in i utrymmet när upptas av den gamla katalysatorn.
  7. Sätt tillbaka alla andra delar. Bulta röret / s igen Efter det skruva O2-sensor på plats. Använd färska nötter, skruvar eller bultar om det behövs.

Hur man byter katalysator. Avinstallera o2-givare.
Hur man byter katalysator. Avinstallera o2-givare.

Tänk på att du bara installera en ny katalysator för din bil. Förvärva en begagnad katalysator för ersättning ändamål är straffbart enligt federala lagar.