E2a

Hur man byter ett bälte bil timing

Transmissionsremmen är den del av motorn som styr rytm och timing av motorns ventiler. Eftersom det har en tendens att bryta efter ca 100.000 miles eller så, är detta en del av motorn som en ansvarsfull bilägare inte bör förbise. I fall transmissionsremmen bryter vid höga varvtal, finns det en tendens för kolvar att böjas och brytas, vilket skulle kräva en dyrare reparation.

Byta kamrem kan vara ganska lätt att göra i privatlivet och bekvämligheten av ditt eget garage eller uppfart, så länge du har rätt verktyg. Kom ihåg att du oftast behöver lyfta motorn från motorrummet att komma åt kamremmen. De flesta mekanik rekommenderar att du även ändra vattenpumpen och eftersom pumpen också måste tas bort i processen. Här är en steg för steg guide att ersätta din kamrem.

Hur man byter ett bälte bil timing. Lossa batteriet och ta bort fördelarlocket.
Hur man byter ett bälte bil timing. Lossa batteriet och ta bort fördelarlocket.

  1. Lossa batteriet och ta bort fördelarlocket. Du kommer att behöva kontrollera cam läge mitt innan du fortsätter om din bil inte har en fördelarlocket. Du kan referera till bilens reparationshandbok att veta vad de rekommendationer för din bil är. Processerna skiljer sig från bil till bil.
  2. Dra runt motorn och rikta tidpunkten märket på vevaxelns remskiva med "0" markeringen på tidpunkten skala. Gör samma sak för distributören rotor. Detta måste vara på samma nivå som den indexmärket på fördelningshuset.
  3. Koppla och lossa bultar, skruvar och bälten som kan hindra avlägsnandet av kamrem. Återigen kan detta variera från bil till bil. Det kan finnas små skillnader i hur dessa bälten bör tas bort. Konsultera handboken för din bil att känna till nästa steg.
  4. Lossa upp spänningen på kamremmen och fästbultar men ta inte bort det ännu. Flytta spännaren bort från bandet och öka spännskruvarna används för montering för att hålla spännaren i dess ställe.
  5. Helt enkelt glida kamremmen och ta bort den från motorn riggen. Efter alla lossa och skruva att du har gjort, bör det vara ganska lätt att bara glida hela bältet av.
  6. Ta den nya kamremmen och göra borttagningsproceduren i omvänd att fästa den tillbaka till motorn riggen. Dra spännaren bultarna med samma mängd av spänning som med den ursprungliga inställningen. Du kan referera till bilens Reparationsmanual, om du är osäker. Återigen, håll märkena på vevaxeln remskivorna ligger i linje vid alla gånger för att säkerställa en mjuk gång.
  7. Byt ut alla delar och motorns lock. Du kan behöva använda silikon tätningsmedel på motorns gemensamma jordbrukspolitikens gummipackning, för att se till att det är tillräckligt stram för motorolja inte sippra ut.

När du har ersatt kamrem kan du behöva justera bilens timing därefter

När du har ersatt kamrem kan du behöva justera bilens timing därefter. Om du inte har en timing pistol kan du betala din lokala garage ett besök för en melodi upp. Byta kamrem är faktiskt riktigt billigt, särskilt jämfört med större reparationer som du behöver, bör bältet misslyckas. Det är lite arbetsintensiv, dock, och det kräver lite mekanisk färdighet från din sida.