E2a

Hur man byter en strålkastare på en 2004 chevy banbrytare

Chevy Trailblazers är en av de mest populära fordon off road i produktionen. Med fungerande strålkastare, särskilt de som behöver hög intensitet och kära som halogenlampor för skogs körning, är en nödvändighet när du är ute på vägen. För dem som har en 2004 modell av Chevy Trailblazer, kan ersätta strålkastarna på egen hand vara lite utmanande. Men med hjälp av stegen nedan, bör du kunna göra detta på egen hand med bara hjälp av reservlampor och vissa skruvmejsel med ett brett spår. Läs vidare och se om du är upp till utmaningen.

Hur man byter en strålkastare på en 2004 chevy banbrytare. Stänga av strömkällan.
Hur man byter en strålkastare på en 2004 chevy banbrytare. Stänga av strömkällan.

  • Stänga av strömkällan. Som med alla uppgifter som tar bort byte av elektriska delar måste du först se till att tändningen är avstängd. Head ljus växlar måste också stängas av och bromsarna på bilen ska vara säkert låst.
  • Poppar ut huven och ta bort grillen. Nästa steg skulle vara för dig att dyka upp huven så att du kan ta en titt och ersätta strålkastarna. När du har gjort det kan du ta ut grillen genom att trycka ordentligt på klippen på toppen av denna del av fordonet. Med hjälp av din skruvmejsel kan du lossa klämmorna av för enklare borttagning. Nu kan du försiktigt lyfta upp grillen, vilket skulle avslöja strålkastarenheten.
  • Ta ut flikarna. Du ska nu kunna se en 1 "-fliken på antingen vänster eller höger sida. Håll i dessa flikar och sedan stadigt ryck på dessa uppåt och mot dig. Denna rörelse ska släppa din strålkastare församling. Nu kan du dra montering mot dig.
  • Byte av glödlampa. Nu när du har tagit ut den faktiska strålkastare montering, ta bort gummi mössor, en för halvljus och den andra en för helljus. Ta bort selen tillverkad av tråd från basen av lampan och vrid lätt medurs. Kom ihåg att basen som är färgade vita är för halvljus, medan den svarta färgade en är för helljuset. Ta bort lampor från låg-och helljus och sedan skruva i ersättning bitar.
  • Att sätta allt tillbaka tillsammans. Nu när du har nya lampor på plats, sätta tillbaka flikarna och grill som hur det var innan du tog dem. Vara säker på att du skruvar allt annat säkert för att undvika framtida väg missöden. Slå på tändningen och kontrollera att du har korrekt installerat reservlampor genom att kontrollera de olika intensiteterna för ljuset och kontroll för andra inkonsekvenser. Nu kan du gå ut och ha kul igen med din Trailblazer, nu när du strålkastare helt fungerande. Alltid vara på jakt efter småsaker som behöver underhåll och utbyte i bilen eftersom du inte vill ha ytterligare risker vid körning ut. Har några ersättningslampor i lager i ditt garage så att du alltid är redo att skruva i en ersättare bit vid behov.