E2a

Hur man byter en startsolenoid

I grund och botten

I grund och botten, är en startsolenoid en högspänd ström omkopplare som ansluter till startmotorn av batteriet. Denna omkopplare kan hittas inom framskärmen som är nära motorns facket batteri. Det kan också vara monterad på den övre delen av startmotorn. En bilens tändningssystem utnyttjar det att aktivera startmotorn, som ansvarar för att starta bilens motor. Många faktorer påverkar startsolenoid är korrekt drift, dock. Så tiden kommer att bilens solenoid slits ut. Läs de enkla guider nedan för att hjälpa dig ändra en bils startsolenoid-vara den monterade bort eller på startsolenoid.

Byte monterade bort solenoid

  • Hitta starter solenoid. Parkera bilen på ett stabilt underlag. Öppna huven. Det enklaste sättet att hitta solenoiden är att spåra den röda positiva batterikabeln. Denna kabel är ansluten till startmotorn solenoid.
  • Ta bort den gamla startmotorn solenoid. Koppla den negativa svarta kabeln från bilens batteri. Koppla bort ledningar och kablar från solenoiden genom skiftnyckel, uttag eller Ratchet. Ta del av där varje tråd och kabel är ansluten till solenoiden. På så sätt kan du sätta tillbaka kablarna ordentligt på den nya startmotorn solenoid. Ta bort fästskruvarna på startmotorn solenoid. Ta av den gamla startmotorn solenoid och ställ det åt sidan.
  • Installera den nya startmotorn solenoid. Lås nya magnetventilen till bilens fender. Anslut ledningarna och batterikablarna till den nya startmotorn solenoid. Anslut den negativa svarta kabeln till bilens batteri.

Hur man byter en startsolenoid. Byte monterade bort solenoid.
Hur man byter en startsolenoid. Byte monterade bort solenoid.

Byte på startsolenoid

  • Hitta bilens startmotorn. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme och tillgång till avlägsna motorn från fordonet. Vid behov, lyft bilen med hjälp av en domkraft och stödja bilen med domkraften.
  • Koppla bort den negativa kabeln från batteriet. Koppla loss ledningar och kablar från din motor och startsolenoid. Göra anteckningar om plats och placeringen av ledningar och kablar som är anslutna till startmotorn och solenoiden. Det kommer att hjälpa dig att komma ihåg sina positioner så att du kan ansluta dem på sina rätta ställen lätt.
  • Avinstallera den gamla startmotorn solenoid. Ta bort fästskruvarna från startmotorn först. Höj startmotorn solenoid montering, nog så den lyfts bort från motorrummet. Ta bort skruvarna från startmotorn och avsätta de konsoler, shims och andra starter delar motor för ominstallation. Skruva loss startmotorn solenoid från startmotorn och ta bort bilen.
  • Installera den nya startmotorn solenoid. Placera den i samma läge startas gamla solenoiden. Montera startmotorn och andra delar som du har tagit bort från bilen. Anslut ledningar och kablar till solenoiden och startmotorn. Sedan sänker din bil och ta bort domkraften och stå. Sätt tillbaka negativa svarta batterikabeln.


Wrap en elektrisk tejp på den röda kabeln terminalen som är ansluten till startmotorn solenoid om du inte vill koppla bilens batteri från motorn. Det kommer att hjälpa dig att undvika elektriska brist som kan skada de känsliga elektroniska mekanismer bilen.

Gör en forskning om du har problem med eller tvivel att göra uppgiften. Du kan också hyra en bil tekniker för att göra uppgiften åt dig.