E2a

Hur man byter en PCV ventil

Positiva vevhusventilation (PCV) Ventilerna är enkelriktade ventiler på en bils motorns vevhus. En PVC-ligger i ett system som har ventilen och ett intag ventilationsslangen som delar. PCV-ventilen upprätthåller utsläppskontroll för motorn.

Hur man byter en PCV ventil. Innan du byter något.
Hur man byter en PCV ventil. Innan du byter något.

A PCV-ventilen träskor med slam när du inte får förändras bil olja med vissa intervaller. Slam är oljan förvaras alltför länge på en plats, och har blivit en solid-liknande substans. Bilens utsläppskontroll inte skulle fungera normalt när detta händer. Tecken på ett förstört PCV ventil är dålig tomgång, långsam bil acceleration, gas körsträckor förlust, strömavbrott och andra problem. Om du inte har haft ett oljebyte och bilen gav ut en slarvig prestanda, innebär det att din PCV ventil kan behöva förändras.

Byta PCV ventilen är inte en lätt uppgift, men det är inte så svårt heller. Denna uppgift är lättare att dra iväg på en varm dag med en varm motor, eftersom varje del skulle börja slappna av och vara flexibel. Här är stegen för att ersätta en PCV ventil:

  1. Innan du byter något, bör du veta hur det ser ut och var du kan hitta den. Såsom nämnts, håller vevhuset ventilen. PCV-ventilen ser ut som en liten plugg (vanligen tillverkade av plast) vanligtvis placeras på den övre halvan av din motor.
  2. Efter lokalisering av PCV ventil, ta bort hinder (t.ex. koppling kablar) om de är närvarande. Detta garanterar att du inte kommer att skada några andra delar, och att du kommer att kunna arbeta på ventilen utan något i vägen.
  3. Vad du vill göra nu är att lossa slangarna som är anslutna till ventilen. För att göra detta, får vinklade plattång och börja med att lossa den övre slangen först. Ta inte tag i slangen för hårt eller du kan förstöra metall stubben.
  4. Efter bortkoppling den övre slangen, ta tag i PCV ventilen ordentligt med tång, och dra inte ut. Syftet med "göra dessa på en varm dag" situation som nämns ovan är att ventilen kommer att bli svårare att dra ut om motorn är i ett kallt tillstånd.
  5. Lossa resterande övre slangen till fullo loss ventilen. Hålet efter loss PCV-ventilen är den nedre slangen. Rengör denna del för att säkerställa att ersättningen ventilen kommer att vara fritt från hinder. Se till att ingen smuts kommer släppa inuti slangen.
  6. Du är nu redo att installera den nya PCV ventilen i det gapande hålet. Du kan börja med att ha en del av den övre slangen placeras först. Det är mycket lättare nu än när du behövs för att ta bort den delen. OBS: använd inte silikon att smörja ventilen. Använd din önskade motorolja som smörjning ämne.
  7. Kom ihåg att placera tillbaka de hinder sa tidigare, och inte över-skruva dem, så att de fortfarande skulle fungera effektivt.

Nu har du redan en ny PCV ventil på din motor. Kom ihåg att byta olja på rätt tid mellanrum för att förhindra skador på din ventil.