E2a

Hur man byter en modul effektstyrning på en Jeep Grand Cherokee

Om du äger en Grand Cherokee Jeep

Om du äger en Grand Cherokee Jeep, finns det en stor chans att du skulle hitta dig själv ändrar sin Modul Power Control (PCM) förr eller senare. Nästan alla av bilarna har sina egna brister och sjukdomar och för Grand Cherokee Jeep är det nästan alltid att det är dess PCM som måste repareras eller värre, som skall ersättas. Några av symtomen vid en trasig PCM är Jeep startar inte, det kommer inte att växla, visas dess bränslemätare tomt även om det är fylld med gas, etc. När något av dessa symtom händer dig, kontakta din bilhandlare till se om problemet är egentligen med PCM.

I fall din PCM raster

I fall din PCM raster, du verkligen inte behöver ha det fastställts till dyra motor butiker. Med rätt verktyg och kunskap kan du spara mycket pengar genom att göra det själv i ditt eget hem. Följ bara de enkla instruktionerna nedan om hur du ändrar eller ersätta en modul Power Control på din Grand Cherokee Jeep.

  • Leta reda på PCM. Placeringen av PCM ändras beroende på vilken modell av Jeep du har, men säkert, det ligger under huven och nära stänkskärmen. Exempelvis PCM av en Grand Cherokee Jeep 2003 modell placerad precis bakom kylvätsketanken placerad på passagerarsidan av bilen. För att vara säker, bara kolla din manual där PCM ligger. Kom ihåg att oavsett modell du har, skulle dess PCM säkert ha kablar ansluten till den.
  • Gå till helt nya, eller åtminstone ombyggda PCM. Köpa billigare saker inte alltid leder till besparingar. I själva verket kan du hamna ända upp spendera mer över tiden. Så att köpa en ersättare PCM, inte köpa renoverade PCM Även om de värda mycket mindre än nya. Om du har tur nog kan renoverade PCM pågå fram ett år, men det är max. Leta efter nya PCM, eller åtminstone, leta efter ombyggda PCM. Du vill inte ändra ditt PCM var 6 månader eller oftare. Självfallet, köpa PCM som är kompatibel med din Jeep modell.
  • Vara säkra. Innan du tar bort den gamla PCM, se till att fordonet inte är påslagen. Det säkraste sättet att göra detta är att ta bort bilnyckeln ur tändningslåset. Även om du inte behöver ta ut batteriet av Jeep, måste du se till att ingen elektrisk ström flyter till PCM. Det är bättre att vara säker än ledsen.
  • Ta bort den gamla PCM. För att ta bort PCM, behöver du bara följa en två steg. Först, koppla ur alla kablar som är anslutna till den. Sedan andra, ta bort alla bultar som fäster PCM till Jeep.
  • Byt ut det gamla PCM med en ny. Vid montering av nya PCM till Jeep, bara vända den tvåstegsförfarandet i föregående stycke. Först, bult PCM ned till fordonet. När nya PCM fästs säkert Jeep, koppla alla sina anslutningstrådar.


Hur man byter en modul effektstyrning på en jeep grand cherokee. Gå till helt nya, eller åtminstone ombyggda pcm.
Hur man byter en modul effektstyrning på en jeep grand cherokee. Gå till helt nya, eller åtminstone ombyggda pcm.

Nu din Grand Cherokee Jeep är åter klar för off-road spår.