E2a

Hur man byter en katalysator på en Toyota Tercel

Föroreningar är ett ständigt närvarande problem någonstans i världen för närvarande. Stora bidragsgivare är miljontals bilar som kör varje dag producerar en hel del föroreningar kollektivt. Med denna mängd föroreningar sprids av bilar i miljön, har olika sätt undersökts av biltillverkarna att hålla med föroreningar lagar genom raffinering bilmotorer och dess motorer bränsle för att begränsa mängden föroreningar som kommer från ett fordon. 1975, kallad en anordning katalysatorn producerades ändra toxiska föroreningar i en bil till utsläpp som är mycket mindre farliga före dess lämnar avgassystemet hos fordonet. Denna enkla enhet gör en hel del i bevarandet av världens omgivning varför det är viktigt att byta ut den vid behov. Om du äger en Toyota Tercel, är det möjligt att ersätta den katalysator på egen hand genom att följa några riktningar.

Hur man byter en katalysator på en toyota tercel. Få rätt katalysatorn.
Hur man byter en katalysator på en toyota tercel. Få rätt katalysatorn.

  • Få rätt katalysatorn. Du kanske frestas att spara några dollar genom att köpa universell passform konverterare som du hittar i bilen utbudet butiker över hela men det är en punkt som du kan behöva tänka om. Det kan vara mycket mer komplicerat i slutändan. När du köper biltillbehör, är det alltid bäst för vissa delar att ersättas av dem de är gjorda för. Detta gäller med katalysator för en Toyota Tercel. Det är bäst att få en som passar direkt och är gjord speciellt för det. Det slut kommer du att ha en mycket mindre problem att oroa sig för.
  • Bär lämpligt ögonskydd. För att hålla säker medan byter din omvandlare, se till att du har både skyddsglasögon och dina skärande glasögon så att du inte skadar dina ögon på något sätt under hela processen.
  • Ta bort den gamla omvandlaren. Lyft bilen uppåt med hjälp av en bil hiss. Bär dina skärande glasögon och fortsätta med omsorg för att stänga av katalysatorn är skruvar och muttrar från sina utbuktningar eller flänsar på sidan av omvandlaren med hjälp av en acetylen ficklampa. Genom att göra detta, kommer du bryter inte någon av flänsarna som är fästa vid flänsar omvandlaren. Klipp ut huvuden bultarna med acetylen ficklampa också. Efter detta är gjort, kan du bära nu dina skyddsglasögon och gå vidare till slår ut omvandlarens bultarna på flänsarna "konverterare sida. Utnyttja en hammare och punsch. Du kan nu ta bort den använda omvandlaren. Med hjälp av en hacka, ta bort de använda packningar samt från rörflänsarna finns på varje sida och städa upp de plana områdena på fläns med en slipning disk på en tärning slipmaskin som är vinklad.
  • Inställning i det nya omvandlaren. Påbörja processen genom att ersätta dina gamla packningar med nya, placera dem på ett utlopp av röret som du hittar skjuter ut från flänsarna av röret. Att placera i omvandlaren, kolla in hur dess avgaser flödar. Du hittar två pilar på den, vilket kommer att ange riktningar. Märket ett medel i riktning mot motorn, medan B skulle innebära att gå bakåt på bilen. Börja att fästa flänsar din omvandlaren och in i flänsarna hos röret. Bulthuvudet måste ha en bricka som är platt på flänsarna, följt av en låsbricka, och slutligen muttern. Skaffa en skiftnyckel och luft Ratchet och fortsätta att dra alla skruvarna tills alla flänsarna sitter ordentligt fast. För att kontrollera hur den nya omvandlaren fungerar sänka bilen och starta den. Lyft upp den igen för att se om det finns någon form av läckage från bilagor som du gjort och dra åt vid behov.


Katalysatorn är en viktig enhet som hjälper till att skydda miljön, vilket är varför det är nödvändigt att ersätta det omedelbart när det behövs.