E2a

Hur man byter en Ford coutour EGR - ventil

Ventilen som är ansvarig för att tillåta en mängd avgaser eller utsläpp gaser att återinträda eller cirkulera tillbaka till förbränningskammaren av din Ford Contour kallas avgasåterföring eller EGR-ventil. Om din bil inte en avgasprovet kan det betyda att ditt fordon har en dålig EGR-ventil. Felet kan orsakas av antingen en skadad membran eller ett mekaniskt problem. Detta innebär att ventilen fastnar i stängt eller öppet läge. Hursomhelst, måste du ersätta den ventil så snart som möjligt. Hur vet du om bilens EGR-ventil inte fungerar? Du kommer att märka att bilen har en mycket ojämn tomgång eller att det bucks på accelerationen. Lyckligtvis ersätter denna komponent är ganska lätt. Denna artikel kommer att guida dig att ta bort den felaktiga ventilen och installera en helt ny på din Ford Contour.

  • Förbered verktyg och utrustning som du behöver. För denna gör-det-själv-projekt, bör du ha en 22mm nyckel och en Crowfoot skiftnyckel vid din sida. Du behöver också en uppsättning Ratchet och uttag och en plast skrapa. Köp en ny EGR-ventil och ha den klar för installation. Ring din lokala auto leveranser butik och fråga om de bär ersättning ventiler för din specifika bilmodell. Det är också rekommenderas att du byter ut ventilen packningen, så be säljaren om de har det i lager också. Om den automatiska tillgången är att ha svårt att hitta de delar som du behöver, informera dem om att en del också är känd som en sekundär gasinsprutning ventil eller en Kombi-ventil.
  • Stäng av bilen och dra ur strömmen innan något arbete. För att undvika att bli chockad under installationen, stäng av strömmen i fordonet genom att koppla ur kabeln från den negativa polen på bilens batteri.
  • Ta bort den defekta EGR-ventilen. För 2.0L motormodeller, måste du ta ut Ford Contour intag resonator. Detta är en liten rektangulär rör tillverkat av plast som är placerad på toppen och baksidan av bilens motor. Detta är en del av bilens gas insugningssystem. För 2.5L motormodeller, måste du ta ut röret från luftrenaren utlopp. Du kommer att kunna se EGR-ventilen när du tar bort detta rör. Om du fortfarande har svårt att hitta ventilen, leta efter den på motorns sida. Det ser ut som en metall svamp som har tillplattad. Den har en diameter av ca 3 inches och har slangen fäst till dess topp. Lossa muttern på insugningsröret finns längst ner på din gamla EGR-ventil. Du kan använda 22mm nyckel eller Crowfoot en. Du kan även koppla detta med en spärr. Med handen, dra ur bilens vakuumslangen från locket till ventilen. Med en skruvmejsel, skruva loss bultar som fäster gamla EGR-ventilen. Lyft ut den frigjorda EGR-ventilen, inklusive packning. Ta av packningsmaterialet. Du hittar den här på den övre delen av insugningsröret yta. Gör detta noggrant för att förhindra att skada din sockel. Om du har problem att lyfta den, använd en plast skrapa.
  • Sätt i ersättning EGR-ventilen. Placera den helt nya ventilen där den gamla brukade vara. Inkludera den nya packningen om du valt att ändra det också. Skruva i bultarna försiktigt med händerna för att förhindra skada skruvgängorna. Fäst muttern av insugningsrör till botten av ersättande EGR-ventilen. Du kan göra detta för hand också. Dra åt alla anslutningar och anslut sedan din vakuumslang. Sätt i rören för luft-renare eller intag resonator. Återställ el till din bil genom att fästa kablarna till batteriet.


Hur man byter en ford coutour EGR - ventil. Förbered verktyg och utrustning som du behöver.
Hur man byter en ford coutour EGR - ventil. Förbered verktyg och utrustning som du behöver.

Underlåta att ersätta en defekt EGR-ventil kommer inte att leda till någon livshotande omständigheter, men kommer det att minska fordonets livslängd och försämra dess prestanda. Regelbunden rengöring är också nödvändigt att förlänga livslängden på din ventil. Du kan göra detta genom att dra ut EGR-ventilen och skrubba botten passagen med en skråma syl. Detta kommer att hjälpa dig att ta bort eventuella sotavlagringar.